ČTENÍ: Stavba – knížka s magnetkami

Knížka Stavba není jen o čtení, ale kombinuje v sobě také prvek hraní. Děti totiž mají k dispozici hned několik magnetek, které mohou různě na stránky umisťovat. Práce s magnetky je jednoduchá, takže ji zvládnout i malé děti. Procvičí si přitom motoriku a také rozvíjí představivost a kreativitu.

Obsah knihy

Kniha obsahuje celkem 4 tematické dvojstránky, na kterých najdou děti různé výjevy spojené se stavbou. Jako první vidíme velké staveniště s věžovým jeřábem. Děti mohou magnetkami doplnit třeba zeměměřiče, který provádí geodetické práce, náklaďák, který přivezl stavební materiál, bagr, míchačku nebo cokoli dalšího, co uznají za vhodné.

Poté vidíme z blízká stavbu budovy. Děti mohou doplnit míchačku, hromadu cihel, ale také žebřík nebo tesařovi ruku.

A dostaneme se i dovnitř. Místnost už má krásná nová okna – jedno mohou dokonce doplnit děti formou magnetky. Hanku pak mohou vyzdobit helmou a páskem na nářadí. Do rohu pak umístit třeba stavební materiál nebo lopatu…

Na závěr se opět díváme na celou stavbu. Zde už v popisu nenajdeme nápovědu, co kde umístit. Je na dětech, jak bude stavba vypadat!

V horní části knihy najdeme sadu tenkých magnetek. Magnetky jsou ohebné, měkké, hezky na knize drží (i když se stránky obrátí vzhůru nohama), ale zároveň se i snadno sundávají, takže je děti mohou různě přemisťovat.

Jsou uschovány v praktické plastové krabičce, která je přidělána na knihu. Dá se otevřít a také zavřít, aby byly magnetky stále pohromadě a nepoztrácely se.

Formát knihy

Kniha má tvar podobný čtverci a stránky jsou pevné jako u leporela.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na oficiálních e-shopu Ella a Max. Cena se pohybuje okolo 269 Kč, ale na e-shopu je se slevou 20%.

Celkové hodnocení

V magnetické knize Stavba si moc nepočtete. Texty na každé stránce sice jsou, ale většinou se jedná o pár vět, které spíše děti navedou, jaké magnetky na stránku umístit. Na druhou stranu i tak nabídne kniha určitě spoustu zábavy.

S magnetkami se pracuje snadno. Trochu mi ten princip připomíná samolepkové knížky s tím, že u magnetek se ale ani opakovaným používáním nic nekazí a můžeme je umísťovat stále do kola (v tom tedy mají oproti samolepkám nespornou výhodu).

V textu je sice uvedeno, co lze doplnit, ale děti mohou klidně stavět své vlastní staveniště. Věkově je kniha pro děti od 3 let.


Vydává: Nakladatelství Ella a Max
Autor: Paul Dronsfield
Rok vydání: 2020
Rozměr: 205×240 mm
Hmotnost: 410 g
Počet stran: 8
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments