KNIHA: Róza & Sam – Uloupené lupení

Krádež není jen tak a musí se pořádně vyšetřit, aby se přišlo na to, kdo je zlodějem. A to i když se jedná o zvířátka a rostlinky. A přesně takový příběh čeká na děti v knize Róza & Sam – Uloupení lupení. Kniha je navíc zpracovaná formou komixu, takže je vhodná pro malé děti i začínající čtenáře, které může motivovat hlavně v tom, že obsahuje málo textu, takže zvládnou celý příběh přečíst i sami.

Obsah knihy

Maličká Róza kontroluje s pandou Samem jahody, jestli jsou už zralé. Když v tom uslyší, že někdo křičí. Vydají se směrem, odkud hlas přichází, a narazí na smutnou bazalku. Někdo ji v noci okousal lístky a zničil ji tím účes.

Róza a Sam se pouští do pátrání, kdo mohl tento škaredý skutek udělat. Postupně obchází různá zvířátka a ptají se, kde byla v noci, když k činu došlo. Jenže zvířátka mají vždy alibi a posílají je pouze za dalšími a dalšími. Róza a Sam proto změní taktiku a zkusí chytit zloděje přímo při činu.

V noci hlídají, jestli se k rostlince někdo přiblíží, jenže usnou a ráno je bazalka opět nešťastná, že ji někdo ukousl další lístek. Róza poprosí včelky, aby okolo bazalky udělaly čáru z medu, že se viník chytí aspoň takto. Jenže lupič si poradí a k bazalce se pod medem podpope.

Na dvojici pátračů si však nepřijde. Celou bazalku namydlí mýdlem a doufají, že aspoň takto zloděje chyti. Ráno se vzbudí a všude jsou samé bublinky…. Najdou záškodníka? A kdo nakonec nebohou bazalku pojídal?

Formát knihy

Kniha je velká přibližně jako formát A5, má pevnou vazbu a tvrdší stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Knihcentrum. Prodává se za 239 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha přináší napínavý příběh, ve kterém malá holčička s pandou zjišťují, kdo ujídá bazalce její lístky. Celý dej se odehrává v říši zvířat a rostlin, kde jsou ale všichni polidštěni – mluví, mají oči, ústa…

Příběh je detektivní, napínavý a přesto jednoduchý, aby ho snadno děti pochopily. Kniha je zpracovaná formou komixu. Textu je málo – obvykle se jedná o jednovětné dialogy Rózy, Sama a různých zvířátek či rostlinek. Díky tomu ji snadno přečtou i začínající čtenáři a může také přispět ke snadnějšímu přechodu od obrázkových knih k samostanému čtení.

Věkově knihu doporučuji od 3 let.


Vydává: Nakladatelství Host
Autor: Cathon
Rok vydání: 2020 (1. vyd.)
Rozměr: 197×251 mm
Hmotnost: 360 g
Počet stran: 44
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments