KNIHA: Jsem zlodějka?

Někdy člověk neplánuje udělat špatnost, ale nešťastná shoda okolností, zákeřný hlásek v nás nebo i jiné aspekty mohou vést k tomu, že vezme věc, která mu nepatří. Může se to stát nejen dospělým, ale také dětem. Jak se pak zachovat, když všude kolem slyší, že krást se nemá a je to špatné?

Novinka od Nakladatelství Portál s názvem Jsem zlodějka? se právě na toto téma zaměřuje. Jejím cílem je dětem ukázat, co se může stát, když něco ukradneme, zejména jaké pocity nás mohou obklopit. A dává také návod, co pak dělat.

Obsah knihy

Eliška je šikovná holka. Pomáhá paní učitelce, vede tým žížalích záchranářů a je také zlodějka! Jednou ve školce se jí moc zalíbí kámen, který krásné září. Elišku tak učaruje, že se ani nenaděje a má ho v kabelce. Po chvilce radosti ji ale přepadnou výčitky. A ztrácí radost ze života. Všichni hned kámen hledají a Eliška je čím dál tím nervóznější.

Doma se ptá rodičů, jestli někdy něco ukradli. A zjistí, že maminka, když byli malá, tak ukradla magnet. Dědeček zase sebral kamarádovi přívěšek na klíče s fotbalistou. Babička si vzala v kavárně pár sáčků baleného cukru a malý bráška Honzík ukradl zase nějaké paní svačinu.

Eliška se strachuje, že patří do rodiny zlodějů. Na druhou stranu se ale cítí trochu líp, že v tom nelítá sama. Co ale udělat s tím divným pocitem? Má nápad…

Formát knihy

Kniha je velká jako formát A4, má pevnou vazbu a tvrdší stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Portál. Stojí 265 Kč, ale pokud narazíte na akci, lze ji pořídit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha Jsem zlodějka? přináší příběh o krádeži, ale také o odvaze přiznat se a nést následky svých činů. Děti zjistí, jaké pocity se mohou po krádeži objevit a také jak by se měli v případě podobné situace zachovat. Kniha tak není pouhým vyprávěním, ale ukazuje dětem možnou cestu z problému.

Celá kniha je v podstatě jeden příběh – nenajdeme zde žádné členění na kapitoly. Textu je ale málo, takže ji v klidu stihnete přečíst třeba večer před spaním. Na každé stránce se nachází ilustrace a text je zasazen přímo do nich, což působí zajímavě.

Kniha je vhodná pro děti od 4 let.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Abigail Rayner
Ilustrace: Molly Ruttan
Rok vydání: 2020
Rozměr: 221×287 mm
Hmotnost: 550 g
Počet stran: 40
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments