HRANÍ: Šicí sada (Pepco)

V Pepcu seženete různé věci a mnohé ani netuším, na co jsou. Proto jsem si také šicí sady z počátku nevšimla. Ale pak jsem ji viděla u neteře „v akci“ a musím říct, že se jedná o zajímavou hračku (nebo spíše tvořící pomůcku), která si určitě zaslouží pozornost, a proto vám přináším alespoň krátkou recenzi.

V balení najdete kompletní potřeby pro to, abyste si mohli ušít kabelku, peněženku nebo třeba zvířátko. Vše je z pěnového materiálu, k tomu umělohmotná velká jehla a nit (respektive šňůrka). Nejedná se tedy o nic nebezpečného (jehla fakt není ostrá, je hezky hrubá a dírky větší, aby se trefily i mladší dítka), a proto se mohou děti v klidu učit vyšívat a trénovat motoriku, aniž byste se báli úrazu.

Šicí sada 4v1

V této velké sadě najdete celkem 4 výrobky, které si mohou děti ušít – kabelku, peněženku, psaníčko a dekorační srdíčko.

Součástí balení je i jednoduchý návod, jak všechny výrobky ušít.

My jsme se pustili do srdíčka, které mi přišlo nejjednodušší. V balení bylo několik dílů, které se měly sešít k sobě. My jsme si to teda šili tak trochu podle sebe, ale zrovna u tohohle výrobku je to vlastně jedno.

Dírky jsou opravdu velké a jehla se dobře dětem v ruce drží (viz také malé srovnání – jehla je velká asi jako citrón.).

Šité zvířátko

Druhou variantou, na kterou jsme v našem Pepcu narazili, bylo šité zvířátko. Zde už pracujete i s náplní, které se pak do zvířátka vloží. Princip je ale podobný – opět sešít už nastříhané a vytvořené části dle návodu, poté vložit výplň, došít a hotovo.

V sadě opět najdete hned několik dílů. Nechybí ani jehla a nitě.

Návod je tentokráte na zadní straně krabice.

Celkové hodnocení

Šicí sady rozvíjí dětskou motoriku, představivost i kreativitu. Děti si díky nim také mohou vyzkoušet, co to znamená šít. A vše přitom bezpečně a zábavnou formou. Za mě tedy příjemné překvapení. Obě sady jsou doporučovány od 6 let, ale klidně bych je volila i pro děti 4+. U nás neteř zvládla sešít téměř sama i v necelých čtyřech letech. Beky to také zkoušela, ale v necelých třech letech ji to ještě moc nebavilo ( i když pár stehů také zvládla).

Cena za velký set je 119 Kč, zvířátko pak stojí 59 Kč. Dostupnost bude asi různá, jak už to u Pepca bývá. Ale viděla jsem to v obchodech opakovaně, tak snad to doskladní případně i do vaší pobočky.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments