RECENZE: Merino oblečení Lambio

Když jsme zažívali první zimu s Beky, měla jsem pro ní jen jedno merino body, protože mi přišlo škoda utrácet za oblečení tolik peněz. Postupně jsem ale zjistila, jak je merino praktické a dokoupili jsme i další věci. Pro půlroční dítě mi ale zbylo jen to jedno bodýčko, navíc už má trošku dírky, tak jsem se rozhodla pořídit novou výbavu.

Chtěla jsem samozřejmě něco kvalitního, ale zároveň i za slušnou cenu. Nakonec jsme nakoupili na ZkusMerino.cz krásný set Lambio a řekla bych, že to bylo dobrá volna. Jedná se o českou značku, takže jsme tímto podpořili domácího výrobce. Navíc merino je krásně jemné, oblečení rostoucí a za parádní cenu!

Rostoucí body Lambio

Rostoucí body je vyrobeno z teplého finského merina. Očekávala jsem, že bude hrubé, ale je naopak tenčí a na omak příjemné. Na rukách jsou praktické náplety, díky kterým se body nevyhrnuje a drží na místě.

U krku je zapínání po obou stranách na patentky, stejně jako přes plenu. Navíc jsme přímo k body dostali také extendor, díky kterému body vydrží minimálně tři velikost.

Velikost jsme vzala 68+, protože podobnou má Natálka i u ostatního oblečení. A body ji sedí akorát. Je pružné, takže kdyby byla baculatější, má stále dost rezervy. Extendor ještě nepoužíváme, stačí nám bohatě základní zapínání.

Body stojí dle velikosti od 520 Kč. Zakoupit ho můžete přímo na oficiální e-shopu Zkusmerino.cz. Prodává se jednobarevné (na výběr hned několik barev) nebo se vzorem. My máme tmavě modré s růžovým lemem.

Rostou harémky Lambio

K bodyčku jsem dokoupila také harémky, což jsou v podstatě tepláčky, jen ne tak upnuté. Hodí se i na větší zadaček s látkovými plenami. Opět platí, že jsou mírně pružné a díky nápletům vydrží až tři velikosti, protože se dají snadno ohnout.

Harémky se dají na podzim a jaře nosit samostatně, v zimě je využíváme jako spodní vrstvu.

Velikost jsem vzala stejnou jako u body, tedy 68+. Bohužel už byla vyprodaná modro-růžová kombinace, tak jsem vzala alespoň harémky ve stejné barvě, jen s černým lemem.

Cena harémek je opět dle zvolené velikosti a pohybuje se od 400 Kč. My máme konkrétně tyto.

Merino kukla Lambio

Poprvé jsem také zakoupila zimní merino kulku. Především proto, že často nosíme v šátku a kukla mi v tomto směru přijde mnohem praktičtější, protože má dítě chráněnou nejen hlavu a uši, ale také krk.

Kukla má lemování okolo obličeje, aby snáze držela. Vzadu na zátylku je našitá gumička.

Velikost jsme vzali 6-18 měsíců. Naty má nyní půl roku, kukla ale sedí dobře. Na výběr je opět jak jednobarevná či dvoubarevná varianta, tak i vzorovaná. Cena se pohybuje od 300 Kč. Zakoupit můžete zde.

Oboustranné rukavice Lambio

Jako poslední jsme pořídili merino rukavice. Vzhledem k tomu, že Natálka ještě ve svém věku nebude dělat koule ze sněhu, šlo mi hlavně o tom, aby ruce nemrzly, když je bude mít vytažené.

Merino rukavičky jsou oboustranné a ušité z dvouvrstvého merina. Mají dlouhé náplety, aby dětem nefoukalo na ruce. Velikost máme od půl roka do roka. Cena je 220 Kč a máme je odsud.

Celkové hodnocení

Merino oblečení značky Lambino mě příjemně překvapilo. Vyzkoušeli jsme už více značek a k téhle jsme se ještě nedostali. A přitom se jedná o kvalitu za příjemnou cenu. A merino je hezky hebké a příjemné na dotek.

Líbí se mi, že u body je extendor a díky tomu vydrží v pohodě minimálně tři velikosti. Ono obecně je merino body Lambio celkem pružné, ale samozřejmě má své limity. A díky extendoru jsou značně posunuté, což při ceně merina oceňuji. U harémek to pak suplují náplety.

Nejvíce využíváme kuklu, v podstatě na podzim jsme ještě nevytáhli ani čepici. Nosíme jen kukličku, a to nejen do šátku, ale i na běžné nošení. Je krásná na pohled (ten dětský kukuč je prostě kouzelný), ale hlavně nemusí řešit žádné nákrčníky a ani se nebojím, že by Natálku ofouklo.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments