ČTENÍ: Minipedie – Hudba

Minipedií nám prošlo pod rukama už mnoho. Obecně dceru moc nezaujaly – prohlídla si je, ale nebyly to knížky, ke kterým by se pořád vracela. Minipedie s tématem Hudba je však něco úplně jiného. Tu si dcera čte přečetla hned několikrát.

Kromě toho, že kniha zabaví, také něco nového naučí. Jsou zde znázorněny různé hudební nástroje a díky pohyblivým prvků dítě vidí, jak se na ně hraje. Pokud chcete vést dítě k hudbě, tato kniha vám nesmí uniknout.

Obsah knihy

Na úvodní straně se nachází barevná zvonkohra (xylofon). Nechybí ani paličky, kterými mohou děti pohybovat.

Dále se setkáváme s trianglem, tamburinou, flétnou a rumba koulemi. Zde můžeme dokonce hýbat oběma, takže dítě zapojí dvě ruce.

Na třetí stránce se nachází kromě kytary, trumpety a činelů také bubínek. Paličky se dají posouvat nahoru a dolů, jakoby se bubnovalo.

Další stránka se zaměřuje na bicí, housle, piano a trombon.

Děti poznají také harmoniku, Panovu flétnu a akordeon, který mohou roztáhnout.

Poslední dvojstránka je věnovaná ukázce všech hudebních nástrojů, které se v knize nachází.

Formát knihy

Minipedie Hudba je stejně jako další knihy v této sérii menší a dobře se drží v ruce. Stránky jsou hrubé, přesto je ale kniha lehká.

Cena a dostupnost

Knížku můžete zakoupit v knihkupectví nebo přímo na e-shopu Nakladatelství Svojtka. Cena se pohybuje obvykle v rozmezí 144-230 Kč.

Celkové hodnocení

Minipedie Objevujeme svět – Hudba zaujala nejen dceru (22 měsíců), ale také mě. Dává dětem možnost seznámit se s hudebními nástroji, a to skrze pěkné, jednoduché a pestré ilustrace. Navíc obsahuje různé pohyblivé obrázky, díky čemuž je pro děti ještě zajímavější, a děti zároveň vidí, jak daný hudební nástroj vlastně funguje.

Líbí se mi, že u hudebních nástrojů nechybí uvedení názvu. Přeci jen každý nezná podrobně všechny nástroje.

Kniha je vhodná od 1 roku, ale nebála bych se dát ji i dříve. Obrázky jsou hezky jasné a zřetelné, protože zde není žádné rušivé pozadí. Děti si navíc procvičuje díky pohybům motoriku.


Nakladatelství: Svojtka&Co.
Autor: Nathalie Choux
Rok vydání: 2018
Rozměr: 169×170 mm
Váha: 0,305 kg
Počet stran: 12
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments