ČTENÍ: O Rozárce Čarodějné a zlobivém Pepíkovi

Další novinka od Nakladatelství Grada přináší příběh o čarodějce Rozárce, která se dostává do lidského světa a zde rozhodně nemá na růžích ustláno. Nejvíce ji přitom zatápí rošťák Pepík, který škodí, kde se jen dá. A Rozárka se rozhodně, že mu to jeho chování pořádně osladí!

Kniha je vhodná pro předškoláky, ale také mladší školáky, kteří si na ní mohou trénovat čtení. Kniha má totiž jednoduchý text, velká písmena a zároveň i spoustu obrázků, aby děti čtení bavilo.

Obsah knihy

Rozárka se stěhuje se svojí maminkou a tatínkem do města, protože tatínek čaroděj získal práci školníka. Rozárka si musí zvykat na nové prostředí, doposud totiž vyrůstala v lese. Kromě toho ale začíná také chodit do opravdické školy. A tam je to úplně jiné než v té jejich lesní, kde se učila lektvary a zaklínadla.

V prvé řadě se totiž musí spoléhat na sebe a ne na kouzla. Učí se číst, psát, počítat a nechybí ani tělocvik, který Rozárka nemá moc ráda. Nejvíc ji ale dělá starosti ředitelův syn Pepík, který dělá Rozárce pěkné neplechy – přijde kvůli němu první den pozdě, směje se jí, že neumí psát a mnoho dalšího.

Pepík se nechová hezky ani k ostatním dětem, a tak se Rozárka se svými kamarádkami rozhodnou, že mu dají za vyučenou. A plán se jim vydaří…

Formát knihy

Kniha je lehká, útlá, má pevnou vazbu a je o trošku menší než formát A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 189 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Kniha nabízí zajímavý a netradiční příběh, při kterém se prolíná pohádka s reálným životem, jak jej děti znají. Rozárka má z počátku smůlu a často je kárána za věci, za které nemůže, čímž si získá lehce sympatie každého čtenáře. Jak už ale v pohádkách bývá zvykem, nakonec vše dobře dopadne.

Příběh je čtivý a není moc náročný. My zvládáme s tříletou přečíst na posezení. Kniha je členěná do kapitol a má spoustu ilustrací. Některé mi přišly trochu depresivní, ale Beky se i tak líbily.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Petra Martišková
Ilustrace: Marie Nováčková
Rok vydání: 2020
Rozměr: 165×215 mm
Počet stran: 64
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments