ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Lesní bar (Horní Lipová)

O lesním baru v Horní Lipové mi hodně lidí vyprávělo. Všichni byli vesměs nadšeni, a tak jsme se při naší dovolené v Jeseníkách do baru také vydali. Místo je to opravdu kouzelné a věřím, že jsme zde nebyli naposled.

Lesní bar

Pokud lesní bar ještě neznáte, tak se jedná o samoobslužný bar v lesích. Najdete zde různé jídlo či pití a můžete si vzít, na co máte chuť. U všeho je uvedena cena a jakmile odcházíte, hodíte do kasičky jen příslušný obnos a hotovo.

Když jsem o tom poprvé slyšela, nevěřila jsem, že to může fungovat. Ale je to už pár let, co je bar v provozu a stále se drží, takže snad lidé nakonec nejsou tak špatní a opravdu svědomitě platí, což je skvělé.

V lesní baru naleznete vařiče, abyste si mohli udělat čaj či kávu, dále různé nealkoholické nápoje či pivo a nechybí ani oheň, na kterém si můžete třeba opéct špekáček s chlebem. Nás zaujaly také vyhlášené Staroměstské trubičky, které se fakt skoro rozplývají na jazyku a pokud jste milovníci sladkého, určitě bude spokojeni.

V létě nápoje chladí v různých dřevěných nádobách s vodou, co jsou rozmístěny kolem baru, což je stylové a vypadá to opravdu hezky. Přeci jen dát si pivo, které je chlazeno vodou z potůčku je něco úplně jiného než vytáhnout ho z lednice.

Vedle lesního baru najdete i různé atrakce, třeba posezení pro trpaslíky nebo přírodní houpačku.

Pokud by vám procházka ještě nestačila, můžete se vydat po cestě dál a narazíte na Horní bar. Od lesního baru je vzdálený pěší chůzi necelý kilometr, na kole je to pak asi 4,5 km.

Jak se k baru dostanete?

Lesní bar leží v obci Lipová – lázně, a to v části Horní Lipová. Auto můžete nechat na označeném parkovišti (fotka vlevo) a pak už vás čeká příjemná procházka, která je asi 2 km dlouhá. I když se jde do kopce, není to nic náročného. Beky to dokonce ušla sama, a to jí bylo tehdy 2,5 let.

Nahoru vede asfaltová cesta, takže můžete klidně vyrazit i s kočárkem nebo na kole. Po cestě narazíte na různé zajímavosti a atrakce – třeba velké vyřezávané hřiby, na které si můžete sednou a odpočinout, hole nordic walking, které si můžete zapůjčit a mnoho dalšího. My jsme to navíc spojili se sběrem hub, kterých zde rostlo opravdu hodně.

Celkové hodnocení

Lesní bar je ukrytý v lesích, takže i v parném dni zajímavé místo, kterých moc není, takže rozhodně stojí za návštěvu.

Líbilo se mi, že je bar opravdu hezky přírodní. Kde šlo, byla moderní technika nahrazena přírodní alternativou (viz chlazení piv ve speciálních žlábech). Také třeba ceníky jsou vyryté na dřevo, žádné zbytečné papíry.

My jsme do baru došli před devátou ranní a stihli jsme si sednout i uvařit v klidu kávu. Po půl hodině se ale zašlo trousit víc a víc lidí a když jsme v deset odcházeli, nebylo kde sednout. A to byl podzim, celkem sychravo. Takže doporučuji vyrazit případně opravdu ráno, jinak si budete muset na obsloužení a sezení počkat.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments