ČTENÍ: Velká smůla trpaslíka Smůly

Další knížka, kterou vám nyní ve spolupráci s Nakladatelstvím Grada mohu představit, nabízí pohádkový příběh o trpaslíkovi. Ale vlastně to není jen o trpaslíkovi, potkáte zde také další bytosti jako Karkulku Červenou a jiné. Jen jejich role je úplně jiná, než byste asi čekali…

Obsah knihy

Kniha vypráví příběh o trpaslíkovi, který má ve svém životě velkou smůlu. Co může, tak se mu rozbije, převrhne, vyteče a často si také nechtěně ublíží. Je to hodný trpaslík, ale smůla se mu lepí na paty. A Karkulka Červená se rozhodne, že mu pomůže a smůly ho zbaví.

Na počátku se čtenáři seznámí s Karkulkou. Ale nečekejte poslušnou holčičku s košíčkem, co chodí za nemocnou babičkou. Karkulka Červená je pořádně třeštidlo a o zábavu s ní není nouze.

Na své cestě k babičce, která je mimochodem zdravá, čiperná a ještě umí trochu i kouzlit, potká Karlkulka Červená trpaslíka Smůlu. Spadne totiž přímo před Karlkulku z vysoké hory. Karkulka ho vezme k babičce, aby ho společně ošetřily. Ale zjistí, že trpaslík nepřináší smůlu jen sobě, ale také všem v jeho okolí.

Společně s babičkou se rozhodnou, že zkusí trpaslíka vyléčit z jeho prokletí. K tomu je nutné, aby absolvoval speciální koupel, o které se píše v babiččiných kouzelných knihách. Bohužel ke koupeli je nutný třeba i tchoř. A tak začíná zajímavý kolotoč příhod, hledání a přemlouvání…

Formát knihy

Kniha je velká přibližně jako formát A5, je tenká a má pevnou vazbu.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 189 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Knížka Velká smůla trpaslíka Smůly přináší originální příběh, kde sice vystupuje známá postava Karkulky a její babičky, ale jejich jednání je jiné, než známé z klasické pohádky. Celá pohádka je zajímavá, má spád a dobře se čte. Kniha je rozdělená do menší kapitol, takže se dá číst i na pokračování.

Kniha je moc hezky barevně zpracovaná. Každá stránka má jinou barvu, přesto je ale text dobře čitelný. Také ilustrace jsou v krásných a zářivých barvách. Oficiálně je doporučována od 9 let, ale věřím, že zaujme i mladší čtenáře, především školáky.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Iva Gecková
Ilustrace: Bára Buchalová
Rok vydání: 2020
Rozměr: 165×215 mm
Počet stran: 64
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments