ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Wellness hotel Vista (Jeseníky)

Wellnes hotel Vista**** je vyhlášené místo pro rodinnou dovolenou. Když jsme na podzim hledali, kam bychom mohli vyrazit, rozhodli jsme se ho otestovat, když je tak chválené. A teda klobouk dolů, tohle je snad nejvíce baby friendly ubytování, které jsem viděla.

Rodině a dětem je přizpůsobené do každičkého detailu. Navíc je zde tolik zábavy, že jsme za pět dní ani nejeli nikam na výlet, protože vše bylo hned u hotelu nebo snadno dostupné i pěšky.

Ubytování

Hotel nabízí různé typy pokojů, Kromě klasických dvoulůžkových nebo třílůžkových pokojů třeba i jednopokojový apartmán s pohovkou, dvoupokojový apartmán s obývacím pokojem, rodinný apartmán se dvěma oddělenými ložnicemi nebo VIP apartmán, kde už najdete i vlastní vířivku aj.

My jsme zvolili apartmán Executive Suite, kde byla zvlášť ložnice a zvlášť obývací pokoj, protože jsme potřebovali s manželem po večerech pracovat a to by vedle spící Beky nešlo. Jako první nás v apartmánu čekala prostorná chodba, kde byla velká vestavěná skříň.

V obývacím pokoji pak byla pohodlná pohovka, televize, pracovní stůl a také příslušenství pro výrobu čaje či kávy (samozřejmě včetně čajů a kávy, které byly zdarma). Při příchodu nás navíc čekalo i překvapení v podobě ovoce na stole. Přímo z pokoje se dalo vejít na oddělený balkón.

V ložnici byla velká manželská postel a aniž bychom o to žádali, tak jsme měli připravenou i dětskou postýlku včetně lůžkovin. Zadávali jsme teda při objednávce, že s námi bude i dítě 2 roky staré, ale nepočítala jsem, že automaticky postýlku připraví, takže jsme byli překvapeni. Bohužel Beky v postýlce spát nechtěla (nedělá to ani doma), takže jsme nakonec nevyužili. Ale je hezké, že to dělají automaticky.

Také v ložnici byla televize a vchod na balkón, ze kterého byl nádherný výhled do přírody.

Koupelna byla luxusně zařízena, s vanou, umyvadly, záchodem i bidetem. Navíc byly připraveny i různé pomůcky pro dítě – redukce na wc, nočník nebo třeba stupínek, aby dosáhlo na umyvadlo. Zmíněné dětské vybavení bylo také na každých záchodech v hotelu, což se mi moc líbilo.

Kromě toho byla v koupelně k dispozici přírodní kosmetika, která se vyrábí přímo pro Wellness hotel Vista. A to jak tekuté mýdlo, tak i sprchový gel a šampon, které voněly opravdu nádherně po bylinkách a mytí s nimi bylo moc příjemné.

Dětská herna a hřiště

V Hotelu Vista najdete velkou hernu pro děti, kde můžete být s dětmi buď vy nebo je můžete svěřit do péče animátorů, kteří se jim budou věnovat. Animátoři také připravuji pro děti každý den různý program – tvoření, pohádky, pohybové aktivity…

Herna je vhodná jak pro miminka, které zde mají vlastní zónu, tak i pro větší děti, které se mohou vyřádit ve dvoupatrovém labyrintu nebo využít další hračky – panenky, kočárky, odrážedla aj.

Vedle dětské herny je také vchod na hřiště, které je opět určeno pro hotelové hosty. U vchodu je navíc kavárna, kde vám připraví různé druhy kávy, čaje, džusů a dalších nápojů. Nechybí ani různé delikatesy a dorty, takže si dítě může hrát a vy si zatím vychutnat něco dobrého.

Wellness centrum

V rámci pobytu jsme měli zdarma vstup do wellness, tak jsme si užili i pár chvilek odpočinku. K dispozici byl plavecký bazén, brouzdaliště pro děti a vířivka, ze kterých jste mohli koukat do přírody, což bylo fakt příjemné. Nechyběly ani různá relaxační lehátka a místa.

Vedle bazénu pak bylo saunovací centrum, kde se nacházela finská sauna, parní sauna, kneippův chodník, chladící bazének, zážitková sprcha nebo třeba relaxační místnost, kde jste si mohli v klidu odpočinout.

Děti mohly do sauny jen v určitý čas (jestli dobře pamatuji, tak každý den cca do 15 hodin), takže jsme byli v tomhle ohledu trošku omezeni. Ale to nám nevadilo – šli jsme dopoledne, kdy nebyl tak velký nával a aspoň jsme měli wellness centrum skoro sami pro sebe.

Župany i papučce jsme měli připravené už na pokoji, ve wellnes nám pak přidali ještě ručník. Dokonce i pro děti měli malé župánky, nachystané dle věku uvedeného při nákupu pobytu, což mě dostalo (my tedy měli malé pončo, protože Beky byla ještě mrňous).

V hotelu nabízeli i saunové rituály pro rodiče s dětmi, plavání s dětskou lektorkou a všelijaké spa menu pro děti i dospělé. To jsme ale nevyužili, takže vlastní zkušenost nemám.

Stravování

V rámci pobytu jsme měli v ceně snídani. Protože se nám ale nechtělo nikam jezdit, párkrát jsme vyzkoušeli i večeři. Obojí je servírováno formou švédských stolů. Ta nabídka, ta mě ale učarovala. Tolik druhů jídel (i večeří) jsem ještě neviděla. Navíc chuťově úplně bezvadné. Jídlo bylo často doplňováno, takže se nám nestalo, že by na nás něco nezbylo. K večeři jsme si platili pití zvlášť (kromě džbánu s vodou), jinak bylo vše v ceně.

Jídlo jsme si mohli nabírat sami, ale u některých pokrmů byl k dispozici i personál – například dělali přímo čerstvé palačinky na míru, krájeli maso aj.

Pro děti byly připraveny jídelní židličky a dokonce i vlastní nádobí – menší příbor, hrnečky aj. Také třeba cereálie či dezerty byly některé i v dětské verzi. Navíc byl hned u jídelních stolů vzadu k dispozici také dětský koutek, kde si děti mohly pohrát. Přes sezonu a víkendy zde fungují i animátoři, kteří děti zabavili, aby si rodiče mohli jídlo v klidu vychutnat.

Okolí hotelu

Další atrakce pak najdete v bezprostřední blízkosti hotelu. Najdete zde třeba známou Stezku v oblacích, na kterou se můžete vydat pěšky, lanovkou nebo bobovou dráhou. Hned vedle jsou také dětské zábavní parky, adrenalin park, půjčovna koloběžek, turistické trasy a mnoho dalšího. V zimě je zde zase spousta sjezdovek, takže si své užijí i lyžaři a běžkaři.

Praktické informace

Hotel Vista je místem, které každou rodinu určitě nadchne. Na druhou stranu také nepatří k nejlevnějším. Sem tam se ale na webu objeví různé zajímavé nabídky, v rámci kterých získáte slevu, takže doporučuji případně sledovat stránky a třeba se něco objeví. My třeba využili zářijovou nabídku 3+1 noc zdarma, když jsme jeli přes týden.

Parkování je možné přímo u hotelu, kde je teda placené (100 Kč na den). Využít můžete také bezplatný parking nedaleko hotelu, ale o víkendu je zde spousta návštěvníků a najít volné místo může být problém, takže my jsme raději využili placeného místa přímo u vchodu do hotelu a nemuseli jsme se po celou dobu pobytu starat, kde zaparkujeme. K dispozici je také podzemní parkoviště za 200 Kč/den.

Celkové hodnocení

Wellness hotel Vista patří mezi luxusní hotely, a to právem. Navíc je opravdu maximálně přizpůsobený rodinám, a to nejen vybavením, ale i službami a také atrakcemi v okolí. Pokud si tedy chcete užít pořádnou dovolenou, na kterou budete dlouho vzpomínat, určitě se zde zajeďte podívat.

Děti dostaly na přivítanou balíček s omalovánkami, pastelkami a také nějakou dobrotou. Při odjezdu zase dostali hru podobnou Dobble a další dárečky, což se Beky moc líbilo. Pro dospělé byl po příjezdu zase připraven uvítací drink (ale ten jsme ani nestihli vybrat).

Snad jediné, co mě trochu naštvalo, byla paní na recepci, která bohužel vůbec neznala okolí, ačkoli se tvářila, že ví, o čem mluví. Chtěli jsme na Stezku v oblacích a doporučila nám jet lanovkou (další možnost je bobová dráha, kde mohou děti o 3 let, případně autem). Koupili jsme si tedy lístky na lanovku přes internet, ale až pak jsme zjistili, že přes týden lanovka nejezdí, protože není sezona. Za lístky nám už nikdo peníze nevrátil, tak nás to přišlo celkem draho. Na to nám paní doporučila jít alespoň pěšky, že je to krásná procházka. Bohužel už neřekla, že trasa je zrovna nedostupná, protože tam probíhá dlouhodobá rekonstrukce. Museli jsme jít po nějaké vedlejší cestě určené pro skalní trail a to fakt nešlo. S dvouletým dítětem a já ve 4 měsící těhotenství jsme ušli 5 km a protože byl konec hodně v nedohlednu a terén náročný, vrátili jsme se na hotel. Vzhledem k tomu, že rekonstrukce byla kousek od hotelu, tak o tom měla vědět nebo nás tam alespoň neposílat.

Ale až na tuto nepříjemnost bylo vše v pořádku a já doufám, že se zde zase jednou podíváme. Ideálně když nebudu těhotná, abych si taky pořádně užila to dobré jídlo a wellnes, protože ty jsou zde fakt skvělé.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě.Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments