UČENÍ: Napiš správně I/Y po měkkých a tvrdých souhláskách

Pokud vaše děti válčí se psaním měkkého nebo tvrdého i/y, tak mám pro vás tip na jeden zajímavý pracovní sešit, kde si mohou zábavnou formou tuto problematiku procvičit.

Sešit se zaměřuje na všechny tvrdé souhlásky (tedy H, CH, K, R, D, T, N) i měkké (tzn. Ž, Š, Č, Ř, C, J, Ď, Ť, Ň). Je celkem obsáhlý, takže rozhodně nečekejte sešitek s pár stránkami. Cílem je seznámit děti se základními zákonitosti a především jim pomoci si tuto látku trošku více osvojit, aby si v diktátech a dalších oblastech byli jistější a méně chybovali.

Obsah knihy

Kniha přináší spoustu zábavných cvičení, veselých příběhů, osmisměrek a doplňovaček, při kterých si děti procvičují psaní i/y. Nechybí ani omalovánky, které si mohou děti dle libosti vybarvit.

Každé tvrdé i měkké souhlásce je věnováno hned několik stránek, kde mohou děti naplno procvičovat. Kromě toho nechybí ani upozornění na výjimky, se kterými se školáci mohou setkat.

Jednotlivé úkoly jsou celkem krátké (rozhodně nečekejte křížovku na celou stránku). Na druhou stranu je jich ale celkem hodně, takže se děti pořádně vyřádí.

Na závěr nechybí ani správné výsledky všech úkolů, což je fajn nejen pro děti, ale i pro dospělé, pokud se rozhodnete dětem pomoci a čeština není zrovna vaše silná stránka.

Formát knihy

Pracovní sešit má velikost formátu A4 a má měkkou vazbu, takže se do něj snadno vepisuje. Obal je barevný, jinak je kniha černobílá.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 229 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha je vhodná pro školáky, takže přibližně od 8-9 let, případně i pro učitelé, kteří chtějí dětem nabídnout výuku trochu zábavnější formou. Kniha je plná krásných ilustrací od Drahomíra Trsťana, které si mohou děti vymalovat, díky čemuž je pak sešit ještě pestřejší a zajímavější. Obrázky jsou na každé stránce, takže je jich skutečně hodně.

Celkově jsem byla překvapena, kolik úkolů na děti čeká. Pokud mají školáci se psaním problém, určitě zde najdou dostatek prostoru na procvičení. Zároveň si mohou snadno zkontrolovat své výsledky, takže jsou schopni pracovat i samostatně.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan
Rok vydání: 2020
Rozměr: 207×288 mm
Hmotnost: 480 g
Počet stran: 168
Vazba: brožovaná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments