HRANÍ: Sada her 7v1 (Ledové království)

Pokud máte doma milovníka Ledového království, tak mám dnes pro vás jeden tip, který určitě vaše dítka potěší. Jedná se o sadu několika her, která je vhodná od 2-3 let, takže ji mohou využít i menší děti. Navíc se teď prodává v Lidlu za sníženou cenu a jde ji koupit i přes e-shop!

Obsah balení

  • puzzle (30 dílků)
  • puzzle (48 dílků)
  • puzzle (60 dílků)
  • pexeso (24 párů)
  • domino (28 kartiček)
  • 6 kostek s obrázky
  • 1 elektronické pero
  • 12 kvízových listů
  • návod

Celá sada her je zabalena v praktickém kufříku včetně plastového madla. Kufřík je z kartonu a překvapilo mě, že je celkem velký (30 x 43 x 7 cm).

Popis her

Puzzle

V sadě najdete celkem 3 puzzle, každé s jiným motivem, ale vše se samozřejmě týká Elzy, Anny, Olafa a dalších postav známých z Ledového království. Jak má obrázek vypadat můžete najít na zadní straně krabice, takže pokud potřebujete nápovědu, doporučuji krabici nevyhazovat.

Velikost po složení je u všech puzzlí stejná (33 x 24 cm). U každého obrázku je ale jiný počet dílů, které jsou navíc v různé velikosti.

Puzzle s 30 dílky jsou největší.

Puzzle s 48 dílky jsou už trošku menší.

Puzzle s 60 dílky jsou nejmenší – ale pořád je to velikost, že se dětem drží dobře v ruce a jen tak ji nespolknou, což je super. U tohoto obrázku je navíc velkou nápovědou barevná čára nahoře a dole, podle které se dá obrys složit mnohem jednodušeji. Trochu škoda, že to není u všech puzzlí nebo alespoň u těch začátečnických.

Pexeso

V pexesu obsahuje celkem 24 párů. Jednotlivé díly mají velikost 4×4 cm a jsou z tvrdého kartonu. Obrázky jsou celkem jasné a zřetelné. Z druhé strany sice vidíte zmíněný karton (pexeso není podlepeno žádným obrázkem), ale to není tak podstatné. Pexesa v této velikosti a kvalitě máme doma i v jiných motivech a musím říct, že i ve 2,5 letech se nám stále hrají nejlépe, protože se dětem dobře uchopují. Takže zpracování mě potěšilo.

Domino

Domino je ze stejného materiálu jako pexeso, takže opět tvrdý karton s obrázkem nahoře. Velikost jedné kostky je 8×3,5 cm. Obrázky jsou podobné jako u pexesa, jen trošku menší.

Kostky s obrázky

Součástí sady her je i 6 kostek, ze kterých lze poskládat celkem 6 různých obrázků, které opět najdete na zadní straně krabice. Kostky nejsou dřevěné (řekla bych spíše nějaká napodobenina překližky nebo plast), jsou hodně lehké a osobně se mi teda moc nelíbí – přijdou mi laciné a kvalita žalostná. Každopádně obrázek z nich složit jde.

Líbí se mi, že každý obrázek je orámován jinou barvou, takže se snáze skládá. Barvy jsou si sice trošku podobné (odstíny růžové, fialové a modré), ale dá se v tom vyznat. Kostky jsou dodávány v papírové krabičce.

Elektronické pero s kvízovými listy

Kromě tradičních her v sadě najdete také malé elektronické pero, se kterým můžete luštit různé kvízy. Pero funguje tak, že u jednotlivých malých obrázků máte vždy černou tečku, na kterou s perem ukazujete. Pokud je vaše odpověď správná, pero zasvítí a vydá zvuk. Pokud špatná, pero neudělá žádnou akci, což je trošku škoda. Pro Beky bylo někdy trošku obtížné trefit se přímo na černý puntík, takže i když měla odpověď dobře, žádný zvuk neslyšela.

Kvízy najdete na 12 kartičkách, které jsou velikosti přibližně jako formát A5. Kartičky jsou potištěny z obou stran, takže získáváte celkem 24 variant. Kvízy jsou různé – některé se zaměřují na počty, jinde hledáte, jaký stín odpovídá danému obrázku nebo které obrázky patří na volná místa, kdo je z dvojice větší a podobně. Musím říct, že takovou různorodost jsem ani nečekala. Co přesně hledáte je uvedeno na každé kartičce dole uprostřed formou piktogramů, aby to mohly děti i samy snadno rozluštit. Já teda musela u některých otázek dlouho přemýšlet, co se vlastně hledá, takže bych ocenila klidně i slovní popis.

Cena a dostupnost

Hru prodává Lidl, a to jak na svých pobočkách, tak i na e-shopu, kde je navíc právě i sleva. Místo původních 299 Kč stojí celá sada 199 Kč, což je už krásná cena. Když vezmete, že jen za puzzle obvykle platíte více, k tomu navíc máte další hry…

Celkové hodnocení

Až na kostky, které teda mají zpracování horší, jsou ostatní hry vytvořeny kvalitně a řekla bych, že chvíli určitě vydrží. Pexeso i domino jsou příjemně tvrdé, takže se to i menším dětem bere dobře do ruky. Také puzzle jsou z hrubšího kartonu. Oceňuji, že jsou i 3 velikosti, takže děti mohou postupně pokračovat dle svých schopností výš.

Trochu škoda, že uspořádání uvnitř kufříku není uděláno precizněji dle jednotlivých her. Na pero je spousta prostoru, kostky jsou také hezky umístěné. Ale zbytek byl jen hozen v plastovém pytlíku do jedné velké přihrádky. A mít dohromady 3 druhy puzzlí, domino a ještě pexeso fakt není přehledné. Rozdělili jsme si tedy jednotlivé hry sami do uzavíratelných sáčků.

Každopádně pokud máte doma fanouška Elsy a Anny, určitě sadu doporučuji. Většina her je klasika, která určitě neurazí a dětem pomůže v procvičování motoriky, paměti i pozornosti. Oficiálně je sada doporučována od 3 let, ale většinu aktivit zvládla Beky v pohodě i ve svých 2,5 letech.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments