ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Hotel Szara Willa (Opolí, Polsko)

Při dovolené v Polsku jsme narazili na skvělé ubytování. Čisté, nedaleko centra Opolí, baby friendly, s dětskou herničkou, bohatou snídaní, podzemním stáním pro auta a hlavně – za sympatickou cenu. Take asi pochopíte, že vám ho hned musím pořádně představit.

Ubytování pro rodiny i jednotlivce

Hotel Szara Willa *** nabízí dvoulůžkové nebo třílůžkové pokoje. Každý je zařízen v jiném stylu, vždy to ale vypadalo vkusně a hezky. My jsme měli dvoulůžkový de luxe a sice nebyl nijak velký, ale na přespání bohatě stačilo.

K dispozici byla skříň noční stolky, velká manželská postel, stůl a křesla, televize, konvice na čaj a kávu a hlavně skvělá roleta, díky které bylo v pokoji fakt tma (obvykle máme v hotelech problém, že tam nic pořádného na zastínění není a Beky pak špatně spí).

V koupelně pak nechyběl fén, šampón, ručníky a podobné vybavení, jak je u hotelů zvykem.

Hotel údajně nabízí také různé doplňky pro děti – vaničku, postýlku, hrníčky, ohřívače jídel a podobně. To jsme ale nevyzkoušeli, naše děti se už bez toho celkem obešly.

V hotelu najdete také velké fitness centrum, které mají hoteloví hosté zdarma (v naší přítomnosti se ale zrovna rekonstruovalo). Je zde také bowling, restaurace a pivnice.

Dětská herna

Na stránkách hotelu jsme se dočetli, že je hostům zdarma k dispozici dětská hernička. Za to jsme byli moc rádi, protože kromě Beky s námi byly ještě další děti, takže si aspoň mohli společně někde pohrát.

Dětská herna byla vybudována z části chodby a bohužel zde bylo díky tomu trochu chladněji, ale nic strašného. Hernička byla menší, ale hraček tam bylo ažaž. Kromě velké trampolíny třeba kuchyňka, stan, kočárek, panenky, deskové hry, různé dřevěné dráhy, plyšáci a mnoho dalšího. Herničku jsme využili asi 2x v podvečer, než šly děti spát a na to byla zcela dostačující.

Bohaté a chutné snídaně

Snídani jsme měli v ceně, a to i děti, které za pobyt neplatily. A musím říct, že se jednalo o skvělé dobroty. Snídaně byla formou bufetu, takže si každý mohl vybrat, na co měl chuť. Nechyběla klasika jako vaječina, párečky, cornflakes, jogurty a podobně. Kromě toho ale byly v nabídce také ještě teplé croisanty, různé pomazánky, spoustu druhů sýrů, mini lívance, dortíky a mnoho dalšího. Na pití samozřejmě káva, čaj, džusy, voda aj.

Snídaně se podávala v hotelové restauraci, kde bylo možné si zajít třeba i na oběd nebo večeři (to jsme ale nevyzkoušeli protože jsme byli vždycky někde venku a jedli tam nebo z vlastních zásob). Každopádně prostředí restaurace krásné, k dispozici byly i krmící židličky a malý dětský koutek.

Co podniknout v Opolí?

Opolí se někdy také přezdívá polské Benátky, takže už samostatná procházka městem je zajímavá. Navštívit můžete historické centrum města, katedrálu Povýšení svatého kříže, Piastovskou věž, Skanzen, Muzeum Opolska nebo třeba Zoo, ve které jsme byli i my (recenze zde). Kousek od Opolí pak najdete Zámek Moszna, které je jako z pohádky (recenze zde).

Celkové hodnocení

Hotel Szara Willa nás příjemně překvapil. Vlastně celá Opole byla krásná, a to jsem ji do té doby vůbec neznala. Hotelové služby byly na úrovni, pokoje krásné a skvělé také bylo, že jsme mohli parkovat v podzemních garážích (kde navíc vedl výtah kousek od našeho pokoje). V zimě jsme za to byli fakt rádi, že nemusíme auto někde škrábat apod.

Ubytování pro 2 dospělé a dítě 2,5 let nás vyšlo včetně snídaně na 2 300 Kč. Objednávali jsme přes booking. Komunikace s hotelem byla skvělá – měli jsme požadavek ať bydlíme blízko známých a snažili se nám maximálně vyhovět. Hotel navíc vypadal, že prošel nedávno rekonstrukcí.

Do Opole se dostanete z Ostravy za necelé dvě hodinky cesty, takže to není vůbec daleko. My jsme dovolenou absolvovali v prosinci, takže jsme se podívali i na vánoční výzdobu a trhy, což bylo moc hezké. Sice na můj vkus moc americké, ale i tak pěkné. Všude bylo spoustu světýlek, ruské kolo zdarma a samozřejmě nechyběly ani stánky, kde jsme vyzkoušeli různé punče.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments