ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Pohádkové lázně (Rožnov p. R.)

Když jsem uslyšela poprvé název Pohádkové lázně, představila jsem si wellness uzpůsobený pro děti. Takže bazén, sauna, páry a kolem třeba různé pohádkové postavičky. Byla jsem ale hodně vedle. V Pohádkových lázních v Rožnově pod Radhoštěm žádnou saunu nenajdete. Je tu ale spousta atrakcí, na kterých se vyřádí malé i starší děti. A vlastně i dospělí.

Pohádkové lázně jsou v podstatě velká herna. A velká myslím doslova, protože se rozkládá na ploše 1000 m2. Kromě hraní je zde i restaurace nebo třeba solná jeskyně (zde jsme ale nebyli, protože jsme to zjistili až pozdě. Ale má být také velká a vybavena klouzačkou, domečkem, 3D televizí a různými hračkami).

Dětské zábavní centrum

V Pohádkových lázní se nachází několikapatrový labyrint složený z různých atrakcí. Musím říct, že aktivity jsou různorodé a je jich fakt hodně. Byli jsme už v několika podobných zařízeních, ale Pohádkový svět je v tomto ohledu určitě nejrozsáhlejší. Navíc tu hodně rodičů chodilo na atrakce s dětmi, takže jsme si to taky prošli a pěkně si vyhráli (někdy možná i víc než Beky).

Konkrétně zde najdete třeba klouzačky. Malé i větší (na té oranžové jsem se bála i já, ta je fakt mega).

Často se potkáte s překážkovou dráhou. Někdy jsou překážky na zemi, jindy visí ve vzduchu nebo je musíte obejít či podlézt.

V spodním patře objevíte zátoku krokodýlů, ve které musí děti přejít po měkkých kůlech.

Jsou tu i velké otočné zrcadla, které různě zkreslují postavu.

Zajímavé jsou mini kolotoče, které si děti mohou sama roztočit.

Nechybí ani trampolíny. Prvně jsem si říkala, proč není jen jedna, že je to zbytečné mít jich více. Ale nakonec to bylo dobré, protože když se zrovna nahrnulo hodně starších dětí, odešli jsme s Beky do druhé a tam si mohla v klidu skákat svým pomalým a opatrným tempem.

Samozřejmě v Pohádkovém světe najdete také balónky. Jsou ve velkém bazénku, do kterého můžete sklouznout i sejít.

Skvělá je i velká kopule uprostřed. Má průhledné plexisklo, dítě se do ní může klidně posadit a vidí krásně vše, co se děje v Pohádkových lázních.

Labyrint je nejen rozsáhlý, ale také dosti vysoký. Všude jsou ale různé sítě a další bezpečnostní opatření, takže se nemusíte být, že by dítě vypadlo.

Zóna pro děti do 3 let

V Pohádkových lázních myslí i na nejmenší děti, pro které je připravena speciální zóna s několika atrakcemi. Najdete zde menší klouzačku, bazének s balónky nebo houpačky. Hlavně je zde ale klid (na rozdíl od velkého labyrintu, kde se starší děti různě prohání).

Koutek je moc hezký, ale vhodný spíše pro děti do dvou let. Beky měla v době návštěvy necelé 2 roky a moc ji to tady nebavilo, raději šla (s námi) do velkého labyrintu. A to se celkem bojí a nemá ráda velké kolektivy.

Pohádková restaurace

V Pohádkových lázních funguje velká restaurace, kde si můžete dát kávu, zákusek, domácí limonády, čerstvé šťávy a mnoho dalšího. V restauraci připravují také jídla, a to jak polévky, tak i různé saláty, hotovky nebo pizzy. Jídlo i pité je tu chutné, obsluha vám vše přinese až ke stolu

Restaurace je uprostřed herny, takže vidíte na všechny atrakce (nalevo zóna pro malé děti, vzadu labyrint). K dispozici je také mikrovlnná trouba, kde můžete ohřát mléko nebo jídlo pro menší děti.

Pokud chcete mít při jídle klid, můžete si sednou do vedlejší části, kde jsou další stoly s židlemi.

Perfektní zázemí pro děti

V Pohádkových lázních se mi líbilo, že se snažili i v detailech zohlednit pobyt dětí. Například na WC měly děti vlastní umyvadlo. K tomu byly k dispozici i nočníky a redukce. Ve všech kabinkách byly zástrčky na zamknutí až nahoře, aby na ně nedosáhly děti, ale dospělí se zavřít mohli.

V lázních byla také speciální přebalovací místnost a šatny, kde jste si mohli uložit své věci. Pro rodiče s malými dětmi tedy zázemí luxusní.

Praktické informace

V lázních (herně) je zakázáno chodit v botách. Malým dětem proto doporučuji vzít capáčky nebo papučky (alespoň Beky jakožto začínající chodkyni to trochu klouzalo, takže jsme byli za capáčky rádi). Starší zvládnout určitě i na boso.

Pohádkové lázně se nacházejí v Rožnově pod Radhoštěm vedle rožnovských pivních lázní. Parkovat se dá bezplatně buď přímo u pivních lázní (poté je ale nutné budovu obejít) nebo můžete rovnou zajet zezadu k hlavnímu vstupu do Pohádkových lázní.

U rožnovských pivních lázní je výborná pralinkárna. Také si zde můžete zakoupit pivo z tamního pivovárku, a to i v láhvích domů. My jsme si samozřejmě udělali radost a ještě teď se oblizuji, jak to bylo dobré.

Celkové hodnocení

Pohádkové lázně jsou krásné a působí hodně profesionálně. Vše vypadalo nové a udržované. Zábavy bylo tolik, že nám půl den rychle utekl a ani se nám nechtělo pryč (kdyby nešla Beky spát, klidně bychom zůstali ještě déle).

Sortiment jídla a pití byl hodně bohatý, že si tam mohl najít každý to své. Jediné, co bych vytkla, je hlavní vchod, kde je hodně schodů, ale nic pro kočárky. My jsme sice přijeli autem, takže jsme problém neměli. Ale přijet s kočárkem, tak asi nadšená nejsem. Sice byl na dveřích oznam, že vám s kočárkem pomohou. Ale volat si někoho na pomoc mi přišlo divné. Stačilo přitom vybudovat schody jinak, dát příjezdovou rampu nebo alespoň ližiny. Přeci jen když je to dětské centrum, tak je velký pravděpodobnost, že se přijede s kočárkem.

Pokud se rozhodněte Pohádkové lázně navštívit, doporučuji se podívat na Slevomat, kde mívají často vstupné za nižší cenu (například celodenní lístek pro 1 dítě a 2 dospělé za 139 Kč). My jsme také měli takový poukaz a vše proběhlo bez problémů.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě.Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments