ČTENÍ: Minipohádky – Sněhurka

Další knížkou ze série Minipohádek, na kterou se zaměříme, je známý příběh o Sněhurce a sedmi trpaslících. Zpracování je opět vhodné i pro malé děti, které určitě zaujmout nejen krásné barevné ilustrace, ale také různé pohyblivé části, se kterými si mohou při čtení hrát.

O minipohádkách jsem již psala a jistě ještě budu. U nás jsou velmi oblíbené a díky nim jsme konečně začali číst pohádky přes spaním. Dceru (19 měsíců) totiž nebavilo, když jsem jen četla. U minipohádek ale hýbe se vším, co jde, a rázem je to zábava, která nesmí žádný večer chybět.

Obsah knihy

Na úvodní stránce se setkáváme se Sněhurkou a sedmi trpaslíky. Abychom je ale všechny viděli, musíme posunout kolečko doprava a doleva.

Na další stránce už začíná samotný příběh. Královna se kouká do zrcadla a ptá se ho, kdo je na světe nejkrásnější. V zrcadle vidí sebe samou. Při odpovědi se ale ukáže Sněhurka. Jak? Stačí vysunout označenou část na pravé straně knihy.

Královna je naštvaná a závidí Sněhurce, že je nejkrásnější. Přikáže lovci, aby Sněhurku odvedl do hlubokého lesa, protože doufá, že tak bude Sněhurky konec. Té se ale ujmou trpaslíci, kteří vykukují z okna.

Protože Sněhurka stále žije, napadne královnu jiný plán. Vydá se za ní v převleku, aby ji podstrčila otrávené jablíčko. Jak se do něj Sněhurka zakousne, jablíčko ji vypadne z ruky a zavírá oči. To je také krásně znázorněno, když posuneme dolů vyznačenou část.

Naštěstí jede kolem princ, kterému se Sněhurka moc líbí. Políbí ji, Sněhurka se vzbudí a vše dobře skončí.

Formát knihy

Minipohádka o Sněhurce má pevné a hrubé stránky. Je navíc menší a lehká, takže ji děti samy unesou a je vhodná i na cestování.

Cena a dostupnost

Knížku můžete zakoupit v knihkupectví nebo přímo na e-shopu Nakladatelství Svojtka či Knihy Dobrovský. Cena se pohybuje obvykle v rozmezí 130-199 Kč.

Celkové hodnocení

Opět velmi krásné zpracování klasické pohádky, které je vhodné už od batolecího věku. Obrázky jsou barevné a nepřeplácané, což je pro menší děti skvělé. Kniha obsahuje celkem 5 pohyblivých prvků. Jen je trochu škoda, že prvky nejsou více různorodé než 2 varianty.

Kniha obsahuje také text. Nečekejte ale podrobný příběh o Sněhurce. Protože je to přizpůsobeno malým dětem, na každé stránce je uvedeno jen pár vět, a to veršovanou formou. Pokud tedy máte rádi košatý příběh, budete ho muset dětem povyprávět sami. Ale to vůbec nevadí, protože základ bude stejný a zatímco budete vyprávět, dítě si alespoň může díky knížce pohrát.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments