ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Koupark (Ostrava)

V dnešní době je spousta míst a budov nevyužita, a tak mě těší, když se někdo těmto oblastem snaží vdechnou nový život. A je to případ i Kouparku, který nedávno vznikl v Ostravě-Radvanicích.

Původně se jedná o areál letního koupališté, které ale kvůli různým technickým problémům od 80. let nefunguje. Za tu dobu už místo trochu zchátralo, ale nyní se opět probouzí k životu. Postupně se zde přidávají prvky pro relaxaci i hru. A do budoucna jsou ještě další plány.

Popis místa

Koupark je celkem rozlehlý (skoro 80 tisíc m2). Dominantou je už z dálky viditelný betonový bazen a především moderní dětské hřiště. Najdeme v něm klouzačky, trampolíny, lezecké stěny, tunely, pískoviště, balanční hříbky, slack line a další prvky, které potěší malé děti i starší.

Kolem celého bazénu je vytvořena inline dráha dlouhá 450 m. K tomu lavičky, lehátka, houpací sítě, altán či venkovní gril, které dopřeji odpočinek všem věkovým kategoriím.

V okolí bylo vysazeno spoustu nových stromů a nechybí ani bylinné patro. Zajímavé jsou také naučné stezky,  broučkoviště, plazníky, hmyzí hotely, domečky pro motýly a pro čmeláky.

Děti pak určitě ještě zaujme lanová dráha, kládová houpačka, pískoviště, pérová houpadla nebo workout hřiště, které využívají naopak zejména dospělí. Vše je převážně dřevěné, takže hezky zapadne do okolí (toto stanoviště se nachází v mírném kopci nad plochou koupaliště).

V plánu je herní prvky na dně bazénu rozšířit, vzniknout by zde mělo i hřiště na míčové hry. Prozatím je ale dno pouze vybetonované a zábava je pouze na malé části.

Praktické informace

KouPark sídlí v Ostravě-Radvanicích a hned u vchodu bylo velké bezplatné parkoviště. Celý areál je volně otevřený, bez vstupného a dostupný i kočárkem. Jsou zde dokonce toalety a při pěkném počasí je otevřeno také občerstvení. Pokud jste milovnici putovních kamínku, tak vás jistě potěší i to, že se zde často objevují (i my jsme jich pár našl ia vyměnili za své).

Celkové hodnocení

KouPark je krásné místo, kde můžete být obklopeni přírodou, užívat si pohody, odpočinku, ale také aktivně sportovat nebo si hrát. Pro děti bude nejzajímavější asi moderní hřiště, kde naše Beky (3,5 let) řádí moc ráda. Prvky jsou různorodé a neotřelé. Často si s dětmi hrají i rodiče, ale můžete využít také lavičky na okraji dětské zony a děti sledovat z povzdálí. Okolo koupalište je pak nová asfaltová cesta, kde si můžete zaběhat nebo se projet na kole či odrážedle. Často zde krouží také maminkys kočárky.

My jsme KouPark navštívili v zimě a na jaře, takže jsme ještě naplno nemohli využít houpací sítě a dřevěná lehátka, ale určitě zde zavítáme i v létě a těším se, že si i pořádně odpočineme (alespoň co děti dovolí).

V areálu je zakomponováno mnoho poznávacích prvku. Zajímavé je také místo na grilování, takže si můžete vzít to, co máte rádi, a udělat si i dobrý oběd či večeři. V sezoně by mělo fungovat i občerstvení. Takže o zábavu určitě nouze nebude.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments