Máte rádi nadýchaný mléčný řez od Kinder? Nebo jen hledáte nějakou dobrotu, kterou by mohly bez výčitek i děti? Pak vám určitě nemůže ujít recept na domácí mléčné řezy. Jedná se o jednodušší a zdravější variantu, která je navíc rychle hotová. U nás se sní na posezení.
Jedinou nevýhodou je, že je toho málo. Ale věřím, že i kdybych udělal z dvojnásobné dávky, stejně pochybí. Beky po tom jede jak divá, že jsme mnohdy rádi, že stihneme alespoň vyzkoušet. Vhodnost od 1 roku.
Co budete potřebovat:
- 3 vejce
- 1 lžíci karobu (nebo kakaa)
- 1 lžíci medu
- 1 vaničku tučného tvarohu
- 1 lžíci javorového sirupu (příp. jiného sladidla)
Postup
- Oddělíme zvlášť žloutky a bílky.
- Ke žloutkům přidáme lžíci medu a vyšleháme v tužší krém. Poté vmícháme lžíci karobu nebo kakaa.
- Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh z bílků a poté ho pomalu a jemně vmícháme ke žloutkům.
- Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ideálně o velikosti cca 20×25 cm (já neměla tak malý plech, tak jsem použila raději skleněnou zapékací mísu).
- Pečeme na 200 °C asi 15 minut.
- Mezitím si v misce vyšleháme tvaroh se sladidlem (javorový sirup, datlový sirup nebo opět med). Dáme do lednice zchladnout.
- Vytáhneme plech z trouby a necháme korpus vychladnout. Poté ho uprostřed rozkrojíme a namažeme jednu část tvarohem z lednice. Přiklopíme druhou části korpusu a dáme do lednice ztuhnout.
- Po vytáhnutí nakrájíme a můžeme podávat.
Tipy na závěr
- Krém i celý mléčný řez nechte opravdu ztuhnout. Když jsme byli jednou nedočkaví a začali jíst dříve, krém se postupně prosákl do korpusu a nebylo to tak dobré, jako když to pořádně ztuhne.
- Pokud nemáte doma tekuté sladilo (med, sirup), jde použít i cukr.