RECENZE: Dětské cvičky z Decathlonu

Začal nový školní rok a tak mnozí možná řešíte, jaké boty do školky, na cvičení nebo jiné kroužky. My jsme dlouho používali pouze capáčky. Protože jsme ale začali chodit na pohybovky do tělocvičny, kde jsou klouzavé a studené parkety, museli jsme pořídit i něco jiného. A tak jsem narazila na úžasné cvičky z Decathlonu. Za pár korun a potěší určitě i příznivce zdravé dětské obuvi (případně i barefoot, pokud trochu přimhouříte oka).

Navíc mají botičky vícero využití – můžete je používat jako cvičky, papuče nebo i boty ven na hřiště.

Popis a základní vlastnosti

Dětské cvičky z Decathlonu mají gumovou podrážku, která je ale krásně ohebná a měkká. Boty nekloužou, takže se skvěle hodí na různé cvičení a pohybové aktivity.

Pro lepší upevnění na nohu je na botách suchý zip. Musím přiznat, že jsem se toho z počátku trochu bála – Beky má úzkou nohu a boty podobného tipu ji často padají. U těchto cviček ale takový problém nemá. Sedí ji dokonce i u kotníků.

Boty jsou vyrobeny z polyesteru, takže se v nich může noha trochu zapotit. My je ale nosíme zatím jen na kroužky a tam i přes hodinové běhání má Beky nohy v pořádku. Ale pořád platí, že je to umělina, tak bych byla opatrná třeba s celodenním nošením.

Původně jsme uvažovali nad decathlonovými cvičkami babylight, protože jsou z hlediska barefoot lepší. Ale ty nemají de facto podrážku – je zde pouze nalepen protiskluz, což je na jednu stranu dobré, ale na hřiště bych se toho bála (obzvláště u nás, kdy tam bohužel lidé nechají kdovíco).

Barevné varianty

Boty se dělají ve dvou barevných odstínech – světle růžová (oficiálně lososová) a černo-modrá, kterou jsme zakoupili my. Ružová nám přišla hodně světlá a protože boty plánujeme využít případně i ven, tmavá barva nám přišla vhodnější.

Dostupná velikost

Cvičky se prodávají ve velikosti 20-30. My jsme zakoupili velikosti 24. Beky sice aktuálně nosí vel. 23, ale boty v tomto čísle má akorát, tak jsme rovnou vzali větší, ať nejdeme za týden kupovat nové. A sedí parádně. Slyšela jsem, že u těchto bot se bohužel velikost někdy různí, takže pokud máte možnost, doporučuji vyzkoušet osobně na prodejně.

Cena a dostupnost

Boty stojí 199 Kč a můžete je zakoupit v prodejnách Decathlonu nebo na jejich e-shopu.

Celkové hodnocení

Dětské cvičky z Decathlonu jsou krásně měkké, ohebné a lehké. Navíc cena je hodně příznivá, obzvláště pokud jste zvyklí kupovat barefoot či kompromisní obuv (vysvětlení pojmů zde), kde se ceny pohybují obecně vysoko.

Boty můžete prát v pračce, což je jejich velké plus. Pokud je plánujete vzít ven, tak doporučuji jen do suchého prostředí, protože lehce promoknou.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments