KNIHA: O zajíčkovi

V lednu letošního roku vyšla v Nakladatelství Portál další knížka od Petra Horáčka. Stejně jako v případě knihy Kdopak to tu spí? se jedná o leporelo, kde je připraven krátký příběh zejména pro menší děti.

Obsah knihy

V knížce popisuje zajíček, co vidí kolem sebe v lese. Vidí například ptáčky a stromy.

Vidí medvěda, který se usmívá, a také někoho, kdo se schoval v křoví. Kdopak to asi je? Stačí otočit stránku s průřezem a děti zjistí, komu patřil oranžový kožíšek…

Zajíček postupně prochází lesem a na konci uvidí to nejcenější… Kdopak to bude?

Formát knihy

Kniha je menší a má čtvercový formát. Protože se jedná o leporelo, jsou stránky pevné a hrubší. A to i ty, kde jsou průřezy.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit v různých knihkupectvích nebo přímo v Nakladatelství Portál, kde ji mají za 203 Kč.

Celkové hodnocení

Leporelo pro děti O zajíčkovi přináší krátké povídání o tom, co vidí zajíček hluboko v lese, který se vydal na krátký průzkum. Kniha obsahuje již typické ilustrace pro Petra Horáčka, které jsou barevné, jednoduché a celostránkové. Kromě toho v knize najdete několik průřezů, které čtení ještě více ozvláštní.

Celý příběh je velmi krátký a postavený spíše na popisu. Snadno tak zaujme i menší děti. Navíc díky praktickému formátu leporela s pevnými stranami knížka smele zvládá nájezdy menší dětí. Lze proto doporučit pro čtenáře už od 1-2 let.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Petr Horáček
Ilustrace: Petr Horáček
Rok vydání: 2024
Hmotnost: 280 g
Počet stran: 12
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments