KNIHA: Anna a víly uličnice

Ty tady máš ale nepořádek. A kde jsi to ztratil? Už zase? To se určitě samo nerozbilo. A jakto, že dneska tak zlobíš? Podobné věty slýchává mnoho dětí. A ne vždy za to můžou. Jak totiž zjistíte v knížce od Zuzany Barilové, možná v tom mají prsty víly…

Obsah knihy

Neplecha, Nezbeda, Neposlucha a Neposeda. To jsou 4 víly uličnice, které možna bude znát nejedno dítě. Už se vám někdy něco ztratilo? Říkali jste si, kam se mohly ty věci podít? A co maminka – už se jí stalo, že byla polévka přesolená, i když soli tolik nedala? Ano. Víly uličnice jsou všude kolem. A své o tom ví i Anička a její rodiče.

Jednou například víla Neposeda schovala tatínkovi klíčky tak šikovně, že je hledal opravdu dlouho a nebyl z toho vůbec nadšený. Mamince zase schová brýle.

Víla Neplecha, která bydlí u Aniččiny babičky, také není žádný švatoušek. Nejvíce škodí kocourovi – namalovala mu drápky namodro, odnesla tajně pryč celou snídani a taky na něj vylela kelímek s vodou.

Nezbeda bydlí i Davídka, který je bratrancem Aničky. Když si Anička s Davídkem hrají, podivují se, že zmizely další kostky ze stavebnice. To ale není vše, co víla natropí. Do Davídkovy písanky naškrábe úkol tak škaredě, až se tomu diví i strýc. Tepláky prostřihla přímo na kolenou. A pastelkám umlátila špičky.

A Neposlucha? Ta nikdy nikoho neposlechne. A když popráší Aničku svým kouzelných prachem, nechce si mýt zuby, nechci jít spát. A mnoho dalšího….

Anička zažije s vílami uličnicemi různé nepříjemné situace. Ale také spoustu zábavy a legračních příhod, jak zjistí i samy děti při čtení knížky…

Formát knihy

Kniha je velká jako formát A5. Má pevnou vazbu a klasické stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit na různých e-shopech nebo přímo v Nakladatelství Grada, kde ji mají za 229 Kč. Případně v elektronickém formátu je kniha ještě levnější.

Celkové hodnocení

Kniha Anna a víly uličnice přináší příběh ze života jedné rodiny, který bude patrně dětem blízký. Kolem Aničky se děje spoustu podivných věcí. Díky čtyřem nezbedným vílám totiž dochází k různých problémů, nepříjemnostem, ale také neplechám.

Kniha je rozdělena do kratších kapitol. Každá stránka má navíc žlutý nádech a nějakou ilustraci, díky čemuž je čtení pro děti zábavnější. Kniha je vhodná od 4 let.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Zuzana Barilová
Ilustrace: Markéta Vydrová
Rok vydání: 2022
Rozměr: 215×165 mm
Hmotnost: 250 g
Počet stran: 72
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments