ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Čauky Mňauky cafe (Ostrava)

Navštívit kavárnu Čauky Mňauky v Ostravě jsem se chystala spoustu měsíců. Trochu mi kazilo plány, že je třeba se předem objednat, aby bylo volno. Nakonec jsem zarezervovala stůl na Bekyiny narozeniny. A jak jsem zjistila, nebylo to ani potřeba. Kavárna plně obsazena nebyla. Ale o to lépe. Alespoň jsme si mohli návštěvu pořádně užít!

Čauky Mňauky cafe

Čauky Mňauky je tak trochu netradiční kavarána. Najdete zde to, co v běžné kavárničce – různé druhy kávy, čaj, domácí limonády, nealko i alko nápoje, zákusky nebo třeba něco málo na zub.

Kromě toho je ale kavárna plná koček. Opravdických, živých. Je jich zde více než 10 a najdete je na různých místech – na odpočívadlech, na zemi, ale také třeba na pultu.

Kočky jsou na lidi zvyklé, nechají se hladit. Pokud ale potřebují klid, vylezou si na místa nahoru, kde lidé nedosáhnou.

Kavárna je poměrně velká a koček je spoustu. V nápojovém lístku, který je na každém stole, najdete fotky i názvy všech místních koček. Takže si můžete snadno dohledat, jak se která jmenuje.

Kočky byly spíše spavé a líné. Ani jedna neskákala. Naopak často ležely a děti je tak mohly hladit o sto šest.

Samozřejmě je třeba děti hlídat. Pokud se ke kočkám nechovají hezky, mohou je poškrábat. Ale obecně jsou opravdu klidnější a mazlivější.

V teplých měsících je k dispozici kromě vnitřního prostoru i malá venkovní zahrádka. Ta je kryta pletivem, aby se kočky nedostaly ven.

Podobně je řešený i vchod, kde jsou sítě a dvojité dveře, aby kočky neutekly.

Praktické informace

Kavárna sídlí v centru Ostravy nedaleko radnice. Parkovat můžete v přilehlých ulicích. Pokud návštěvu plánujete, jistější je zarezervovat si stůl. Ale pokud se rozhodnete na poslední chvíli, můžete zkusit štěstí i tak. My byli v neděli odpoledne a polovina stolů byla volná.

Celkové hodnocení

Kavárna Čauky Mňauky v Ostravě je příjemným a útulným místech, které jinde jen tak nenajdete. Pokud jste milovníci koček, tak budete rozhodně nadšeni, protože jsou zde různé druhy. Některé kočky jsou hodně velké, jiné menší. Každopádně jsou poměrně přítulné, tolerantní a mnohdy i vtipné.

Jedna kočka se například uvelebila v košíku u kočárku, který tam jedna rodina měla. Další kočka zase sledovala, jak se chystá káva. Třetí se nám rozvalila na pohovce, kde jsme seděli. A čtvrtá obsadila židli u našeho stolu, jako by jim to tam patřilo.

Kočky vypadají, že jsou spokojené. Mají k dispozici jídlo, vodu a hlavně spoustu míst na odpočinek vysoko nad lidmi. Takže pokud je na ně ruch moc velký, mají se kde schovat. Většina ale ochotně poléhavala na zemi, pod stolem i všude jinde.

Čauky Mňauky café jsme rozhodně nenavštívili naposled. Pokud budeme mít někdy cestu kolem nebo volné odpoledne, určitě zde zase zavítáme. Dětem se návštěva moc líbila. Chodily od jedné kočky ke druhé a když si k nám pak kočičky samy přisedly, byly úplně nadšené.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments