ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Obůrka (Bílá)

Obůrka v Bílé (Beskydy) je vskutku zajímavé místo. Najdete zde různá zvířátka, a to v krásném lesním prostředí, ze kterého číší klid a pohoda. Oproti zoologickým zahradám a farmám příjemná změna. Navíc i skladba zvířat je jiná, než jsme zvyklí.

My návštěvu spojujeme většinou s dalšími aktivitami, kterých je na Bílé spousta – lanovka, pašerácká stezka se zábavnými úkoly pro děti, půjčovna koloběžek, dětský letní park, lanový park aj. Nedaleko jsou také Staré Hamry a Gruň, kde je další vyžití pro děti i dospělé.

Co v Obůrce najdete?

V obůrce žijí divoká prasata, jeleni, srnky, sika, daňci, mufloni a jezevec. A vlastně ještě kočka. Ta sice není nikde oficiálně uváděna, ale při posledních dvou návštěvách jsme na ní vždycky narazili.

Mezi výběhy najdete i místo na posezení. Vše v příjemném stínu lesa.

Praktické informace

Vstup do Obůrky je zdarma. Stejně jako parkoviště, které naleznete hned u vstupu do obůrky. Okolo výběhů je lesní cesta. Ta je zpevněná, takže je možné vyrazit i s kočárkem.

Procházka ke sjezdovce

Pokud budete mít více času, můžete nechat auto na velkém centrální parkovišti u sjezdovky a dětského letního parku. Odtud je totiž k Obůrce krásná procházka okolo řeky. A na ní najdete spoustu atrakcí pro děti – houpačky, klouzačky, pingpongový stůl, poznávací aktivity, bosochodníček aj. Jednotlivé stanoviště jsou už sice trošku časem poznamenané, ale zábavy je zde stále spousta.

Cesta trvá asi 20 minut, takže se dá zvládnout i s menšími dětmi. Jediná nevýhoda je, že je v blízkosti hlavní cesta, takže je třeba děti trošku hlídat.

Celkové hodnocení

V Obůrce se děti dostanou k méně obvyklým zvířatům, a to hezky blízko. Zvířata jsou na lidi zvyklá, takže i když jsme byli skoro nalepení na plotě, nebáli se a jedli kousek od nás. Navíc je okolo krásný klid a příjemný stín, což jsme ocenili hlavně v létě.

Při naší poslední návštěvě na konci července byl bohužel zakázán vstup k většině výběhům z důvodu, že se narodily před nedávnem mláďata a potřebovaly klid. Ale tak naštěstí alespoň pár zvířat jsme si prohlédli. A aspoň zbylo více času na průlezky.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments