RECENZE: Prasátko Peppa – Velký adventní kalendář

Každý rok dělám holkám vlastní adventní kalendář, kde obvykle najdou perníček a kousek puzzlí nebo pexesa s vánočním tématem. Letos jsem se ale rozhodla přidat ještě něco, co můžete vyžívat i po Vánocích. A protože milujeme knížky, volba byla jasná.

Adventní kalendáře s mini knížkami, kde děti dostanou každý den jednu pohádku, nejsou ničím novým. Na trhu jich najdete spoustu. Já vybírala takový, který by se mohl líbit oběma holkám (2 a 5 let). A protože obě mají rády Prasátko Peppa (od kterého nám navíc knížky v knihovničce chybí), pořídili jsme tento. Jak vlastně takový kalendář vypadá? V čem je speciální? A jaké příběhy v něm najdete?

Velký adventní kalendář – Peppa Pig

Na první pohled mě kalendář překvapil hlavně svou velikostí. Je podobný formátu A3 a dá se otevírat. Najdete v něm 4 velké plochy z pevného kartonu, které jsou plné otevíracích okének s čísly.

V každém okénku je pro děti připravena jedna malá knížečka s příběhem. Knížečky mají velikost 10×10 cm, 28 stran a jsou z měkčího papíru. Nejedná se tedy o klasická leporela, ale obal je pevnější, aby něco vydržely. Poslední knížečka, kterou děti obdrží na Štědrý den, je pak trochu větší oproti ostatním.

Text je psán menším písmem a je doprovázen o celostránkové ilustrace.

Seznam příběhů:

  1. Výlet do divadla
  2. Obchod pana lišáka
  3. Cesta vláčkem
  4. Peppa jede kempovat
  5. Pirátský poklad
  6. Peppa prvně nespí doma
  7. Návštěva u zubaře
  8. Peppa třídí odpad
  9. Maškarní večírek
  10. Peppa v bazénu
  11. Na půdě
  12. Na zahradě
  13. Kamarádka na dopisování
  14. Vznášedlo dědy zajíce
  15. Dědečkova loď
  16. Výpadek proudu
  17. Neviditelný kamarád
  18. Domeček na stromě
  19. Slečna zaječice má volno
  20. Tomův nový dinosaurus
  21. Zoubková víla
  22. Cirkus
  23. Skříň na hračky
  24. Štědrý večer

Cena a dostupnost

Kalendář můžete koupit v různých knihkupectvích a e-shopech nebo přímo v Nakladatelství Albatros, odkud ho máme my. Nyní se prodává dokonce za akční cenu 559 Kč.

Celkové hodnocení

Knižní adventní kalendář je skvělý nápad, obzvláště pokud rádi čtete. Původně jsem chtěla něco více vánočního, ale tím, že k tomu dostanou holky ještě Pexeso o Ježíškovi, které bude adventní, tak jsem nakonec vybrala Peppu.

Příběhů je zde opravdu hodně (celkem 28). Jeden jsme už četli v nějaké knížce, co jsme měli půjčenou z knihovny. Ale ostatní jsou neznámé (alespoň pro nás, holky se zase tak často na televizi nedívají). Takže věřím, že kalendář zaujme.

Jednotlivé dny nejdou v kalendáři za sebou, ale jsou na přeskáčku. Děti tak musí vždy podle čísla hledat, které okýnko otevřít. Zároveň si tím procvičují číslice a počítání.

Knížečky si můžete poté nechat, a to buď vrátit do kalendáře a uchovávat v něm nebo je uložit jen tak na volno do knihovničky. Díky tomu, že jsou malé a skladné se hodí i na cesty místo klasických knížek.¨

Jediné, co je trochu škoda, je text psaný malým písmem. Naštěstí se čtením menšího písma nemám potíže, ale klidně bych si ho dovedla představit o trošku větší. Bylo by to pro čtení komfortnější. Ale zase by se asi příběh nevlezl do tak malé knížečky…

Pokud se vám nelíbí Peppa, na podobném principu jsou i další adventní kalendáře. U Albatrosu jich měli několik.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments