RECENZE: Kreslící LCD tabulka Kvído

Na LCD tabulky jsem zahlédla pár reklam, ale nikdy mě to nezaujalo natolik, abych si zjišťovala podrobněji, o co se jedná. Dětem techniku ještě moc nedáváme a nechtěla jsem je na ní zbytečně učit.

Pak se mi to ale rozleželo v hlavě. Protože se snažím mít přehled o hračkách pro děti, rozhodla jsem se ji trochu otestovat. Ať vím, co je to vlastně zač. Přeci jen by člověk měl jít s dobou a mít alespoň trochu povědomí, co je kolem nás.

Tabulka mě příjemně překvapila a v podstatě se ani nejedná o elektroniku, jak jsem se bála. Ano, je tam vypínací tlačítko, ale princip mi přijde podobný jako u magnetické tabulky (jen je obraz mnohem kvalitnější). Takže jsem ji nabídla i dětem. A ty se o ní od té doby hádají, jak obě baví.

Jak vypadá kreslíci LCD tabulka

Když jsem kreslící LCD tabulku Kvído vzala poprvé do ruky, byla jsem překvapena, jak je lehká. Jen pár gramů, že si v batohu v podstatě ani nevšimnete, že ji máte. Zároveň je tenká, takže se dobře drží i menším dětem. Velikost je 21,5 x 14,2 cm, což je skoro jako sešit.

Součástí tabulky je plastové pero (stylus), které je rovněž velmi lehké. Co se mi ale líbí je to, že se dá snadno do tabulku zacvaknout. U nás to pětiletá zvládá v pohodě sama. Pero zároveň u tabulky dobře drží, takže vám v tašce jen tak nevypadne a máte vše u sobe.

Kreslící tabulka má černé pozadí a navrchu má kolečko s obrázkem koše, které slouží k vymazání obsahu.

Jak funguje kreslící LCD tabulka

Princip je v podstatě jednoduchý. Stačí vzít přiložené pero a na černou plochu LCD tabulky napsat či nakreslit, co se vám zlíbí. Čáry mají po nakreslení zelenou barvu (při otočení tabulky se změní na modrou). Barva je takto od počátku nastavena – pero na její odstín nemá vliv.

Jakmile obrázek chcete smazat, stačí zmáčknout horní tlačítko s ikonou koše a obrázek ihned zmizí. A můžete kreslit či psát znova. Pokud obrázek či vzkaz nechcete smazat, nemusíte. Pokud nezmáčknete „kouzelné“ tlačítko, budete ho mít stále viditelný.

Tabulka funguje díky ploché baterii, která je už součástí balení. Měla by vydržet až 2 roky, takže ji jen tak brzo měnit nemusíte.

Jak využít kreslící LCD tabulku?

A teď přichází to hlavní – k čemu vlastně taková tabulka je? Vždyť to samé mohou děti dělat na papír. A ano, také jsem si to říkala. Na druhou stranu – ne vždy má člověk u sebe kopu papíru. Například jdete k doktorovi a zdržíte se zde dále, než jste čekali. Pak stačí vytáhnout tabulku a dítě může kreslit, opisovat písmenka nebo můžete hrát různé hry.

To samé v autě, kde je kreslení trochu náročnější. Na tabulku to jde ale snadno i v autosedačce. A tím, že je lehká a skladná, tak ji můžete mít v podstatě kdykoli při ruce, i pro případ „kdyby náhodou“.

Ať ale nemluvím jen obecně, zde jsou i konkrétní tipy, jak tabulku využít:

  • kreslení obrázků dle vlastní fantazie
  • trénink psaní číslic, písmen a slov
  • hraní her (šibenice, piškvory, tvoření slov, hádání obrázků)
  • psaní vzkazů

Cena a dostupnost

Kreslící LCD tabulku Kvído můžete zakoupit na e-shopu Mamito.cz. Kromě této základní varianty zde najdete i verzi s vyměnitelnými šablonami.

Celkové hodnocení

O LCD tabulce jsem před vyzkoušením moc nevěděla. A je to škoda! Protože tenhle vynález je prostě super. Ušetříte za papír, nemusíte řešit, kolik zábavy vzít na cestu či k lékaři a děti mají navíc pocit, že mají vlastní tablet.

Práce s tabulkou je jednoduchá. Pětiletá Beky ráda kreslí a cvičí si písmena. Dvouletá Natálka občas taky něco načmárá, když se k tabulce dostane. Ale primárně bych to viděla pro děti od 3 let. A také pro dospělé. Třeba na psaní vzkazů nebo na relax (přiznám se, že když děti spí, taky si ráda něco nakreslím či napíšu :D).

Tabulku doporučuji na cestování – příště na dovolenou ji rozhodně bereme. Ale skvělá je i na doma. Psát můžete na výšku i na šířku. U stolu i na pohovce…

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments