KNIHA: Dobrodružství školní aktovky

Netradiční příběh pro děti, který je vyprávěn očima aktovky. Ano, čtete správně. V pohádkách i aktovky mohou ožívat a mít své pocity. A mohou být šťastné, když se dostanou k někomu, kdo se k nim chová hezky…

Obsah knihy

V továrně vyrobí aktovku, který se moc těší, až se dostane k nějaké hodné holčičce či chlapečkovi. Co všechno s nimi zažije? Co nového se naučí? Aktovka se cítí výjimečná a věří, že to ocení i děti. Jenže ji dlouho v obchodě nikdo nechce. Pak ji koupí jedna babička s dědečkem pro svého vnoučka, který ale není kdovíjak nadšený. Navíc o aktovku vůbec nepečuje a hází jí do bláta. A tak se aktovka rozhodne, že od něj uteče.

Po několika nepovedených pokusech se dostane konečně k Rozárce, která je z aktovky nadšená. Celou ji umyje, zašije malé dírky, navoní a moc se těší, až s ní vyrazí do školy. Na Rozárce je vidět, že si aktovky váží. A tak ji aktovka poví, že nění ledajaká. Ale že umí kouzlit. A rázem jsou z těch dvou kamarádky a plánují, co vše spolu budou dělat.

Šly například pouštět draka. Aktovka si uměla přičarovat nohy i ruce, a tak mohla pobíhat s drakem jako Rozárka. Ale samozřejmě tajně, aby to ostatní neviděli.

Aktovka také pomáhala Rozárce s uzdravením, když ji nebylo dobře. Zacvičila si na parádním stadionu, seznámila se s pejskem od Rozárčiny kamarádky a vydala se také společně s Rozárčinou rodinou na výlet motoráčkem k babičce. Nejkouzelnější byly ale Vánoce, protože tehdy se jejich parta ještě rozrostla…

Formát knihy

Kniha je lehká, má pevnou vazbu, klasické jemné stránky a je o trochu větší než formát A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 195 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji). Knihu lze také za sníženou cenu zakoupit v elektronické podobě.

Celkové hodnocení

Kniha pro děti Dobrodružství školní aktovky přináší poněkud netradiční příběh, a to především díky tomu, že je vše psáno z pohledu aktovky, kterou běžně jako živou nevnímáme. V pohádkovém světě je ale všechno možné a aktovka tak zažívá se svojí holčičkou dobdrodružství, které si moc užívá. Ona to totiž není obyčejná aktovka. Je kouzelná….

Kniha dětem přináší zábavný příbeh, ale také je učí, že by se měly dobře starat o své věci (včetně těch školních). Kniha tak má mimo jiné i výchovný charakter.

Kniha Dodrodružství školní aktovky je doplněna o spoustu barevných ilustrací, které celé čtení zpříjemňují. Je vhodná nejen pro školáky, ale také předškoláky (přibližně od 4 let).


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Dagmar Medzvecová
Ilustrace: Dagmar Medzvecová
Rok vydání: 2021
Rozměr: 168×243 mm
Hmotnost: 300 g
Počet stran: 88
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments