ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Hotel Vista (Brno)

V květnu jsme strávili prodloužený víkend v Brně a ubytovali jsme se v Hotelu Vista. Dříve jsme už navštívili Wellness hotel Vista v Dolní Moravě, který spadá pod stejnou značku. A protože jsme zde byli moc spokojeni, byla jsem zvědavá, jak to bude v Brně.

Už podle ceny a fotek mi bylo jasné, že kvalita a zázemí úplně stejné nebude. Ale vzhledem k tomu, že Hotel Vista v Brně nabízel výhodný cenový balíček pro rodiny, kde byl rodinný pokoj s kuchyňkou a ještě navíc zdarma vstup do dětského centra Bruno nebo Zoo, tak jsme se rozhodli ho vyzkoušet.

Hotel Vista *****

Hotel Vista je situován v Brně, částí Medlánky, takže trochu dále od centra, ale to nám nevadilo. Přímo před hotelem je pro hosty bezplatné parkoviště, kde bylo po celou dobu našeho pobytu dostatek míst.

Hotel nabízí dvoulůžkové pokoje nebo apartmány 2+kk. My jsme měli rodinný pokoj, tedy druhou možnost, což v podstatě znamenalo dvoulůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením a navíc jednu místnost, která byla jako obývací pokoj a kuchyně v jednom. V tomto pokoji byl rozkládací gauč, který fungoval také jako přistýlka. Dodatečná místnost byla poměrně rozhlehlá, takže bylo ubytování celkem komfortní i s dětmi, které měly alespoň kde si hrát.

Kuchyně byla vybavena základními spotřebiči a nádobím. To teda nebylo zcela stoprocentní (nám například chyběl ostrý nůž, měli jsme jen příborové), ale na rychlá jídla to stačilo.

Snídaně jsme měli v rámci balíčku formou bufetu v restauraci, která se nacházela v přízemi hotelu. Jídlo zde bylo opravdu chutné, pestré a různě ho obměňovali. Nechyběly samozřejmě automaty na kávu, čaje (dokonce i sýpané), džusy, nebo vody s citronem či jiným ovocem.

Na jídlo byly různé salámové a sýrové mísy, cereálie, pomazánky, párečky, slanina, vejce, pečivo, ovoce, zelenina, saláty, ale také všelijaké sladké buchty nebo dezerty.

V druhé části restaurace byl hned vedle stolů malý dětský koutek s hračkami a klouzačkou. Naproti pak akvárium s rybičkami. Vzhledem k tomu, že jsme zde byly dvě rodiny s dětmi, dětský koutek jsme ocenili, abychom mohli alespoň jakžtakž dojíst.

V rámci pobytového balíčku jsme měli na rodinu 1 x večeři v hodnotě 1 000 Kč. Předem jsme museli říct, na který den a hodinu budeme jídlo chtít, takže jsme původně mysleli, že dostaneme rovnou konkrétní jídlo. Ale v praxi to spíše znamenalo, že nám na tento čas rezervovali v restauraci stůl (i když plno nebylo, takže to nebylo zas tak třeba) a mohli jsme si vybrat, cokoli jsme chtěli. Na jídlo i pití. Případný přeplatek jsme pak doplatili, ale za tuto částku se dalo už v klidu i s dvěma dětmi a nějakým tím nápojem najíst.

V hotelu byla sauna, tu jsme ale nevyzkoušeli. Raději jsme s dětmi navštívili hřiště u Medlanského zámku. A jeden den jsme strávili právě v Bruno family parku, kde nám zařídili pro celou rodinu vstup.

Cena pobytu

Základní rodinný balíček stojí od 4 810 Kč výše. Záleží, jakou si zvolíte doplňkovou aktivitu – brněnskou Zoo, Bruno family park, VIDA! centrum nebo jejich kombinaci. My jsme měli pouze Bruno family park a k tomu byla i večeře. A doplatili jsme si ještě 1 noc navíc.

Celkové hodnocení

Hotel Vista v Brně nabízí ubytování, které mohu s klidem doporučit i rodinám s dětmi. Rodinný pokoj mě překvapil tím, že byl celkem velký a měl klasickou kuchyňskou linku včetně spotřebičů. Mohli jsme si tedy vařit nebo klidně i péct, což se na hotelech jen tak nevidí (my to nakonec ani nepotřebovali, protože jídlo jsme si dovezli už z domova, ale ta možnost je super).

Také mě potěšila vana, ve které byl špunt, takže jsme se mohli hezky „naložit“. A skvělé byly i zatemňovací závěsy, díky kterým byla v místnosti relativně tma.

Jídlo bylo dobré, výběr bohatý. Celkově restaurace fungovala dobře, personál byl celkem rychlý (obzvláště na snídani), takže z této stránky mohu říct jen chválu.

Trochu jsem byla překvapena, že má hotel 4 hvězdičky, protože byl sice pěkný, ale s 4 hvězdičkovým hotelem Vista na Dolní Moravě se to srovnat nedá – tam byly pokoje ještě trochu více luxusnější, byl zde i bazén a pro děti velké herny či hřiště (tohle všechno v Brně chybělo). Ale jinak byl pobyt zde příjemný.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments