KNIHA: Vánoční hvězda a splněná přání

Vánoce jsou kouzelný čas, kdy mnozí věří ve splnění svých přání. A jinak tomu není ani o malé Idy, která vyrůstá v dětském domově. U té je asi její přání jasné, ale může se vůbec splnit? To děti zjistí v dojemné knížce od Nakladatelství Portál.

Obsah knihy

Ida žije v dětské domově. Její rodiče zahynuli při autonehodě ještě když byla hodně malá. A protože neměla příbuzné, kteří by si ji mohli vzít, skončila v dětském domově. Nyní se blíží Vánoce a Ida kouká zasněně z okna. Tak moc by si přála mít maminku a tatínka. Aby ji někdo pohladil, aby se měla ke komu přitulit…

Den před Štědrým dnem Ida koukala z okna a hlavou se ji honily myšlenky, jaké by to bylo, kdyby maminku a tatínka měla. A v tom si všimla, že padá hvězda. Její přání bylo jasné.

Jenže druhý den si pro ni žádná maminka ani tatínek nepřišli, a tak se Ida vydala ven, že je najde sama. Ukryla se v autě pana pošťáka a za chvíli už byla uprostřed města. Jenže venku byla zima. Ida nevěděla, kam jít. Navíc se začalo stmívat. V dětském domově si teprve nyní všimli, že Ida zmizela a ihned začalo velké pátrání, kde holčička je.

Ida se mezitím procházela městem. A byla už opravdu zmrzlá. Navštěstí ji objevil pejsek paní Andělové. A nakonec i manželé Andělovi, kteří už dlouho chtěli miminko, ale nedařilo se jim….

Formát knihy

Kniha má pevnou vazbu a velikost podobnou formátu A5. K tomu klasické, ale trochu pevnější stránky. Uprostřed knihy je záložka.

Cena a dostupnost

Knihu můžet zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Portál, kde ji mají za 215 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Knih s vánočními příběhy jsme přečetli už spoustu. Ale musím říct, že Vánoční hvězda a splněná přání je jiná. Vánoce jsou obvykle časem radostným, ale zde příběh začíná smutně. Holčička v dětském domově co nemá rodiče ani nikoho, kdo by ji pohladil, to je silné téma. Obzvláště o Vánocích, kdy všude panuje dobrá nálada. Naštěstí zafunguje vánoční kouzlo a malá Ida nakonec získá víc, než si dokázala představit.

Kniha je úžasná v tom, že kromě příběhu s dobrým koncem čtenářům ukazuje, že ne všechny děti mají to štěstí být s rodiči, dostávat spoustu dárků a užívat si rodinnou pohodu. Člověk v dnešní době bere spoustu věcí automaticky, ale tak to v životě nechodí. A kdy jindy si připomenout, že máme být vděční a myslet i na druhé, než o Vánocích…

Příběh je doprovázený o celostránkové ilustrace, takže je text usazen do barevných stránek. Písmo je velké, aby si mohli knihu přečíst i začínající čtenáři. Kniha se dobře čte a příběh je silný a krásný. Kniha se tak určitě zařadí mezi naše oblíbené vánoční příběhy.

Doporučuji pro děti od 4 let.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Magda Veverková Hrnčířová
Rok vydání: 2017 (1. vyd.)
Rozměr: 224×173 mm
Hmotnost: 250 g
Počet stran: 80
Vazba: pevná

Další tipy na vánoční knihy naleznete zde

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments