HRANÍ: Dřevěná kuchyňka pro děti

Dětskou kuchyňku jsem vybírala hodně dlouho. Chtěla jsem dřevěnou, ne moc velkou a hlavně – aby bylo místo na krájení a práci i na lince. A takových, bohužel, moc nebylo. A to jsem upustila od požadavků, ať vydává zvukové a světelné efekty.

Nakonec jsem ale našla jednu, která vesměs splňovala mé požadavky a musím říct, že to byl skvělý kup! Vypadá navíc kvalitně, skládala se snadno a v balení už bylo i základní vybavení. Tak vám ji alespoň pořádně představím.

Popis kuchyňky

Kuchyňka je od Aga4Kids, konkrétně se jedná o model Victoria. Má vlastní mikrovlnou troubu, která se dá otevřít. Nevydává bohužel žádné zvuky, ale má nakreslený panel s tlačítky a displejem. Vedle mikrovlnky je polička a nad ní jsou hodiny, s jejichž ručičkami lze volně hýbat. Prozatím si je dcera sama otáčí, jak chce. Později ale můžeme využít při učení se hodin.

Co se mi hodně líbí, je kuchyňská deska. Jsou na ní dvě dřevěné plotýnky, místo na práci s nádobím a potravinami a dřez (nerezová miska), nad kterým je dřevěná baterie. Vodu si tady sice nepustíte, ale do misky, která se dá lehce vyndat, můžete vodu klidně napustit.

Nad kuchyňkou deskou se umisťuje polička, která je součástí balení. Dostali jsme rovnou i tři dřevěné kuchyňské nástroje, jednu chňapku a dva hrnce. Světýlko jsme teda doplňovali sami (obyčejné nalepovací led světlo z Pepca za pár korun).

Ve spodní části najdeme pečící troubu a pračku. Oba spotřebiče mají dvířka otevíratelná klasicky do boku, což mě potěšilo. V herničkách jsme se setkali s kuchyňkami, kde byly spodní skříňky vyklápěcí a Beky, jak byla malá, tak se několikrát při manipulaci bouchla. Při otevírání do boku jsme ale neměli ani jeden problém.

Nad skříňkami jsou kolečka, která se dají otáček a vydávají cvakající zvuk. Dvě kolečka slouží ke sporáku, jedno ke troubě a to největší s displejem ke pračce.

Cena a dostupnost

Kuchyňku jsme kupovali na loňské Vánoce a stále nás 2 500 Kč. Během roku 2019 se ovšem přestala vyrábět. Alespoň pod značkou Aga4Kids. Úplně stejnou, jen s jinou barvou, ale můžete zakoupit pod označením Wooden Toys Sofia. Stojí okolo 2000-2500 Kč a dokonce je k dispozici hned ve třech barvách – více zde.

Podobná je také dřevěná kuchyňka Lamps. Ta je dokonce i levnější 1890-2000 Kč (více zde), ale nemá tolik vybavení a také otáčecí knoflíky jsou jiné.

Celkové hodnocení

Dřevěnou kuchyňku máme rok a stále vypadá jako nová. Vydržela i nešetrné zacházení, takže kvalita opravdu dobrá. Beky si s ní hraje co chvíli, stejně jako každá dětská návštěva, která k nám zavítá. Velikostně bych ji doporučovala nejdříve od 1 roku, přeci jen je vysoká 1 metr a k desce je to 50 cm. Široká je asi 60 cm.

Kuchyňka má hodně prostoru, kde se dá uložit nádobí, napodobeniny jídla a podobně. Nám už se toho za ten rok nastřádalo hodně a vše se do ní krásně vleze. Kolečka stále hezky drží a cvakají.

Původně jsme měli plastovou kuchyňku, ale to se snad nedá ani srovnat. Nebyla tak stabilní, což mi vadilo hlavně když se Beky učila chodit a o vše se stavěla. Naproti tomu dřevěná kuchyňka fakt drží a dá se s ní mnohem lépe hrát. Navíc je na pohled většinou hezčí. Pokud tedy zvažujete nákup kuchyňky, rozhodně doporučuji dřevěnou.

Hodně populární je samozřejmě kuchyňka z Lidlu nebo Ikei. Ale tu mi přišlo, že má každý. Navíc není až na zem, takže se pod ní může schovávat prach a zapadat hračky, což jsem nechtěla. Navíc mi přišlo škoda nevyžít prostoru. Proto jsme se rozhodli pro Victorii a jsme spokojeni.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments