ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Davidův mlýn (Staré Těchanovice)

V Davidově mlýně jsme byli už několikrát. Hlavním lákadlem je především možnost rybolovu. Pro děti jsou ale připravené i další atrakce a na své si přijdou i ti, kteří chtějí jen trochu zarelaxovat nebo si dopřát dobré jídlo. Místo můžete navštívit na chvíli nebo zde pobýt několik dní, protože součástí je i ubytování.

My jsme zde vyrazili vždy primárně na jednodenní výlet, protože ubytování máme tradičně nedaleko na chatě. To hlavní (rybolov) nás ještě čeká, protože zatím jsou na to holky malé. Ale i tak se zde vždy zabaví.

Co najdete v Davidově mlýně?

Rybolov

V Davidově mlýně najdete 3 rybníky, které potěší zkušené rybaře i naprosté amatéry, kteří si jen chtějí rybaření vyzkoušet. Menší rybník je vhodný zejména pro nerybáře, rodiny s dětmi a pro ty, kdo si chtějí rybaření zkusit. Najdete zde pstruhy, které si po vylovení odnesete také domů (samozřejmě po zvážení a zaplacení).

V areálu si můžete zapůjčit veškeré vybavení. Samotné lovení je pak zdarma, jen se platí chycený úlovek. Pokud byste si rádi čerstvou rybu odnesli domů, ale nechcete chytat, můžete si ji nechat vyvrhnout.

Restaurace a bar

Milovníky dobrého jídla a pití nejspíš potěší restaurace Vážka a Bar&Gril, kde se denně podávají rybí speciality i jiné pokrmy. My jsme přímo jídlo nevyzkoušeli, protože jsme čekali dlouho na obsluhu, což naše děti nelibě nesly, a tak jsme to vzdali. A při poslední návštěvě jsme neměli požadovaný text na covid, tak jsme to ani nezkoušeli. Ale známi si zde jídlo dávali a byli spokojeni.

Lanové centrum Vodníkův ráj

Pokud vyrazíte s dětmi, můžete vyzkoušet lanové centrum, které je vhodné hlavně pro menší dítka. Lanové centrum je umístěné vedle rybníka a je vybavené certifikovanými jisticími pomůckami, aby se dětem nic nestalo.

Hned vedle je pak dětské hřiště.

Putting golf Mlýn

Netradiční zábavu poskytne osmnácti jamkové patové hřiště, které má umělou trávu, abyste si zde připadali podobně jako někde na greenu. Jedná se o malé hřiště, něco ve stylu minigolfu, ale povrch je jiný a není zde tolik doplňujících překážek.

Zvířátka

Vedle Davidova mlýna je ohrada se zvířátky (hlavně kozy), kterou nemůžeme nikdy vynechat. Dříve zde byly i další zvířata, ale postupně stavy snížili. Naproti je ale možnost dát si deku a udělat si třeba svůj malý piknik.

Ubytování a wellness

V Davidově mlýně je možnost se ubytovat, a to jak v apartmánech s kuchyňkou, tak i v jednotlivých pokojích. V areálu pak najdete i wellness (saunu či masáže) a venkovní vyhřívaný bazén.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments