RECENZE: Dárková sada líčení pro děti (Torii)

„Mami, můžu se taky namalovat?“ Tuto větu už slyšela asi nejedna máma. Hlavně pokud se sama denně maluje. Děti rády napodují, co rodiče dělají, a tak jim nemůžeme mít za zlé, že se chtějí zkusit některé holčičky i namalovat.

Jenže komerční produkty nejsou pro děti zrovna nic moc vhodného. A tak mě moc potěšilo, když jsem se dozvěděla o dárkové sadě líčení pro děti od Torii, která je celá v přírodní kvalitě a co víc – je určena přímo dětem! Takže nejenže je zdravotně nezávadná a děti ji mohou bez výčitek používat, ale také je tvořena tak, aby děti měly pocit líčení, ale na venek to nebylo nic výrazného.

Dárková sada líčení

Celou dárkovou sadu jsme dostali v ručně vyráběné dřevěné truhlici se zrcátkem, šuplíkem a gravírovanou vílou Torii. Šperkovnici si děti mohou dotvořit – domalovat pastelkami, vodovkami, temperkami či fixami. Mi osobně se ale líbí mnohem více v „přírodním“ provedení, a tak jsem Beky zatím tuto možnost nenabízela a samou ji ani nenapadla. Máme tedy truhličku tak, jak jsme ji dostali.

Uvnitř na děti čeká celkem 8 produktů – 3x dětské oční stíny, 2x balzám na rty, dětský pudr na tvář, parfém se sladkým pomerančem a olej na nehty. Vše má 100% přírodní složení, navíc v BIO kvalitě. Nechybí ani štěteček na oční stíny.

Jakmile truhličku otevřete, hned vás omámí zajímavá vůně bylinek a květin. Ale pojďme si produkty popsat trochu podrobněji.

BIO Dětské oční stíny

Dětské oční stíny jsou ve třech barvách – hnědá, fialová a růžová. Stíny nejsou práškové, ale spíše mírně mastné. Nanášet se dají buď prstem, nebo přiloženým štětečkem. Barvný odstín je jemný, takže nejde tolik vidět. Jedná se tak o decentní líčení, které ale moc hezky voní (po mandlích, kokosu či grenadině).

Složení:

  • Bio kokosový olej – BIO certifikovaný olej, lisovaný za studena. Posiluje a zjemňuje pleť, je navíc snadno vstřebatelný a bohatý na antioxidanty. 
  • Bio včelí vosk – zklidňuje pokožku a poskytuje její obrachnu. Ja také bohatý na vitamín A.
  • Bio mandlový olej – BIO certifikovaný olej, lisovaný za studena. Posiluje pleť a zanechává sametový vzhled.
  • Barvící složka – rostlinný pigment z bezu / extrakt z grenadiny / BIO kakao

BIO Balzám na rty

V sadě jsme měli růžový a čokoládový balzám na rty (ale vyrábí se také bordó). Balzámy na rty po nanesení vytvoří mírně lesklý povlak s lehkým hnědým či červeným odstínem. Zde je už barva trochu více patrná, ale stále se jedná o jemné líčení. Kromě parády navíc tyto balzámy rty vyživují a zjemňují. U hnědého balzámu je vůně krásně čokoládová, že byste se do něj nejraději zakousli. Ružový je co se týče vůně trochu méně výrazný.

Složení:

  • Bio mango máslo – zklidňuje, zjemňuje a hydratuje pokožku
  • Bio včelí vosk – zklidňuje a chrání pokožku, je bohatý na vitamín A
  • Bio bambucké máslo – obsahuje nasycené mastné kyseliny, vitamíny A, E a vyživuje pokožku
  • Bio jojobový olej – BIO certifikovaný olej, lisovaný za studena. Regeneruje a zkliďnuje pleť. 
  • Bio mandlový olej – BIO certifikovaný olej, lisovaný za studena. Posiluje pleť a zanechává sametový vzhled
  • Bio kakaové máslo – obsahuje vitamín E, pokožku hojí a zvláčňuje
  • Barvivo – bio kakao / extrakt z grenadiny

BIO Dětský pudr na tvář

Dětský pudr na tvář zbarví dětskou pokožku do světle růžového odstínu (opět jde vidět jen jemně). Dá se nanášet pomocí štětečku nebo prstem. Konzistence je prášková.

Složení: Bio kukuřičný škrob, Bio kakao, Rostlinný pigment z batátů 

BIO Parfém se sladkým pomerančem

Přiložený parfém voní moc hezky po pomeranči. Vůně je při přivonění k lahvičce hodně intenzivní, ale jakmile se nanese na pokožku, tak se hezky rozloží a voní slaběji. Parfém je balený v roll-on obale, snadno se tedy dětem nanáší na kůži, aniž by použily víc, než je třeba. Aplikovat se dá na zápěst nebo na krk.

Složení: BIO jojobový olej, BIO éterický olej sladký pomeranč

BIO Olej na nehty

Poslední produkt v dárkové sadě líčení pro děti je olej na nehty. Na první pohled vypadá jako klasický lak, ale stačí lahvičku otevřít a ihned už podle vůně poznáte, že to má do laku daleko. Konzistence je spíše olejovo-vodová. Nanášení je štětečkem, jak je u laku zvykem. Olej na nehty voní po levanduli a po zaschnutí nechává nehty hezky lesklé (postupně se pak vstřebá do nehtu, že nejde vidět). Barevný nádech je do ružova, ale opět mírně (více patrný je spíše ten lesklý povlak).

Složení: BIO ricinový olej, BIO mandlový olej, Extrakt z grenadiny, Bio éterický olej levandule 

Cena a dostupnost

Dětskou sadu na líčení můžete zakoupit přímo na e-shopu Torii. Sada v dřevěné krabičce stojí 1175 Kč, můžete ale zakoupit i v kraftové krabičce, kde je cena levnější (825 Kč). Jednotlivé produkty se dají zakoupit také zvlášť, takže si můžete vybrat jen ts, které se vám třeba nejvíce líbí.

Celkové hodnocení

Dárková sada líčení pro děti značky Torii je něco, co potěší každou malou parádníci. A věřím, že i její rodiče, protože složení je prostě skvělé a zcela vhodné pro děti. Výrobky jsou hezky voňavé, uchované v praktických obalech a snadno se nanáší i dětem (jen pudr raději dáváme opatrně spolu, aby ho Beky nerozsypala). Sada je vhodná pro děti přibližně od 4 let a výše, což potvrzuji. My vyzkoušeli pár dnů před čtvrtými narozeninami a Beky už chápala, o co se jedná a rychle se naučila, jak se s čím zachází.

Nejvíce se mi líbí to, že všechny produkty mají jen mírný efekt. Když mi z Torii nabídli tuto sadu na vyzkoušení, prvně jsem trochu váhala. Ano, Beky se sice na líčení ptá, ale rozhodně jsem nechtěla, aby chodila ve čtyřech letech ven pomalovaná jako plakát. Myslím, že na to má ještě dost času. A tak mě potěšilo, že všechná líčidla vytváří „jen“ jemný nádech a navíc pokožku různě vyživují a dodávají ji vitamíny. Beky je nadšená i tak, pro ní je to prostě něco i přesto, že jde jen slabě vidět.

Beky se sadou nelíčí denně. Nejčastěji používá balzámy na rty a lak na nehty. Když jdeme na nějakou větší událost, namalujeme spolu stíny či pudr a Beky se navoní. Takže věřím, že nám sada vydrží (expirace je u většiny produktů více než rok).

Celou značku Torii má na svědomí maminka Pavla. Ta vytvořila první sadu pro svou čtyřletou dceru, která se chtěla po vzoru maminky líčit, ale na trhu nebylo nic moc vhodného pro děti. A tak maminka vytvořila vlastní sadu, která dceři udělala takovou radost, že ji postupně vyšperkovala a začala nabízet i ostatním.

Postupně se pustila také do produktů pro dospělé. Já osobně vyzkoušela hlavně hyaluronová séra, která se používají pod pleťový krém. Hydratuji a vyživuji pleť, zvyšuji elasticitu pokožky a stejně jako další produkty jsou ze 100 % přírodního BIO složení. Pod značkou Torii ale najdete i další produkty jako například pleťové krémy, deodoranty nebo třeba přírodní svíčky.

Co říci závěrem? Pokud máte doma malou princeznu, která se ráda strojí a „čančá“, sada ji udělá určitě radost. Jejím cílem není děti kdovíjak namalovat, že už z dálky uvidíte, že mají na sobě něco nového. To opravdu u této sady nečekejte, protože líčení si mnohdy ani hned nevšimnete. Spíše je to o tom pocitu vyzkoušet si malování, aniž by děti na sebe dostávaly něco, co není zrovna vhodné. A za tenhle přístup jsem ráda. Pro rodiče je to příjemný kompromis, pro děti bezmezná radost….

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments