KNIHA: Tvoříme z papírových ruliček

Ruličky od toaletního papíru se objevují snad v každé domácnosti. I my jich máme hodně a už několikrát jsem si říkala, že bychom je mohli nějak kreativně využít a s Beky něco vyrobit. Jenže mě kromě dalekohledu a zvířátka nic moc nenapadlo.

Pak jsem ale zahlédla knížku Tvoříme z papírových ruliček, kde je spousta námětů na tvoření. Všechny jsou doplněné o barevné fotky a především o podrobný popis, takže vše podstatné na jednom místě.

Obsah knihy

V knize najdeme okolo 70 návodů, jak využít ruličky od toaletního papíru. Pro přehlednost jsou jednotlivé aktivity rozčleněny do několika kategorií. Než ale přistoupíme ke konkrétním návodům, najdeme v knize čtyři stránky s tipy, jak s ruličkami pracovat a co by nám nemělo při tvoření chybět.

Dekorativní zvířátka na hraní

V první kapitole s názvem Kdopak jsem? jsou shromážděny návody na různá zvířátka – moudré sovy, nebojácné lišky, syčící hadi, troufalý krokodýl, lev, slon, dinosaurus, chobotnice, rybičky, sépie, kočka, myš, housenka, žába nebo domácí zvířátka v podobě slepiček, prasátka, kočky či krávy…

Hračky pro chlapce a děvčata

Druhá část má název Pojďme si hrát! a obsahuje především tipy, jak z ruliček od toaletního papíru vyrobit různé hračky a zábavné aktivity.

Konkrétně na čtenáře čekají návody na pohádkový zámek, královský pár, královského koně, korunku pro princeznu, indiána, náramky, hru s krokodýlem, pirátský dalekohled, pirátskou pevnost, kuličkovou dráhu, monstra, barevné chrastítko, rolničky, autíčka, fotbalisty, byt pro panenky, stojan na tužky, sudoku a mnoho dalšího.

Působivé sváteční dekorace

Třetí tématická část se zaměřuje hlavně na oslavy, a to různého druhu – narozeniny, Velikonoce, Vánoce… Z návodů můžete vyzkoušet například velikonoční zajíčky, kuřátka s tajemstvím, květiny ke Dni matek, dárečky, halloweenské příšery, šklebící se dýně, sněhuláky, losy, betlém nebo silvestrovské rakety.

Na závěr knihy jsou pak předlohy, podle kterých můžete jednotlivé výrobky tvořit. Vždy je uvedeno, k jakému návodu patří.

Formát knihy

Kniha má pevnou vazbu a je o trochu větší než formát A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo v Knihcentrum, kde ji mají za 159 Kč.

Celkové hodnocení

Kniha Tvoříme z papírových ruliček obsahuje několik desítek návodů na jednoduché tvoření, které zvládnou přibližně děti od 3 let (s malou pomocí rodičů). Starší děti mohou tvořit samotné.

Návody jsou jednoduché a celkem podrobně popsané. Nechybí ani uvedení, co vše budete při výrobě potřebovat (většinou jsou to naštěstí věci, které máme běžně doma).

Na knížce oceňuji krásné, barevné a především reaálné fotografie, jak má vypadat výsledek. To nám pomáhá při vymýšlení, co budeme tvořit – Beky vybírá jen podle obrázků. Líbí se mi také přehledné zpracování postupů.


Vydává: Bookmedia
Autor: Gudrun Schmitt
Rok vydání: 2015
Rozměr: 210×267 mm
Hmotnost: 540 g
Počet stran: 96
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments