KNIHA: Emil se bojí

Série Emil a emoce od Nakladatelství Albatros dětem přibližuje různé pocity. Na příběhu jednorožce ukazuje, jak se dané emoce mohou projevovat v reálném životě a jak s nimi pomoci dechového cvičení lépe pracovat. V této edici vyšlo hned několik knížek – například Emi se stydí (recenze zde) nebo Emil se bojí, kterou vám představím níže.

Obsah knihy

Všechny knihy z této série začínají stejně. Najdeme v nich krátké představení Emila, kde se dozvíme, že se jedná o jednorožce, který zažívá různé pocity a emoce. A dle toho se také barví jeho hřívá. Pokud je vše tak, jak má být, hříva je hezky barevná. Pokud ale některé emoce převládá, Emil se zbarví pouze do jedné barvy.

Dále už pokračuje příběh, který je v každém díle jiný. V knížce Emil se bojí zjistíme, že Emil je moc veselý jednorožec, který si rád hraje venku a celé hodiny dokáže pozorovat okolní přírodu.

Když ale nastane večer, Emil se začíná bát. Nemá tmu rád, protože ví, že přichází večer a bude muset do postele. Snaží se usínání oddálit a vymýšlí jednu aktivitu za druhou. Jenže i tak je pozdě a Emil musí jít na kutě. A když je v pokoji ve tmě, sám a má navíc zavřít oči, strašně se bojí.

Co Emil v tu chvíli může udělat? Třeba jednoduché dechové cvičení – nadechne se nosem, zadrží dech a představí si, že má krásnou zlatou zbroj, která ho chrání. Nasadí ji na sebe a vydechne, aby si dodal odvahy. Celé to zopakuje a může konečně dýchat klidně jako předtím. Tmy už se nebojí a usíná klidný.

Formát knihy

Kniha je menší, čtvercového formátu, takže se skvěle hodí do dětské ruky. Má pevnu vazbu a klasické stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit například na Agátin svět nebo přímo v Nakladatelství Albatros. Cena se pohybuje okolo 120-150 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji!

Celkové hodnocení

V knize najdeme krátký příběh o jednorožci Emilovi, který nemá rád noc. Při ní je totiž tma a ten on se moc bojí. Pak ale vyzkouší jednoduché dechové cvičení a rázem je klidnější!

Autorka knihy je nejen ilustrátorka, ale také vyučuje dechová cvičení v mateřské škole. A právě tuto dovednost využila při psaní série o Emilovi. Pro děti je tak připraveno vždy cvičení, při které se nadechnou, něco si představí a snaží se porazit ten nepříjemný pocit.

Jak už jsem psala v díle Emil se stydí, dechová cvičení mě osobně moc nezaujala. Ale pro děti mohou být zajímavější. Kniha je vhodná pro školkový věk a mladší školáky, takže od 3 let.


Vydává: Nakladatelství Albatros
Autor: Aurélie Chien Chow Chine
Ilustrace: Aurélie Chien Chow Chine
Rok vydání: 2018
Rozměr: 160×160 mm
Hmotnost: 168 g
Počet stran: 32
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments