ČTENÍ: Papuchalk Petr

Petr Horáček je úspěšný autor dětských knih. Mnohé z nich se staly naprostými bestsellery. Takže když jsem v knihovně narazila na jedno z jeho děl, museli jsme ho prostě vyzkoušet, ať jsme také trochu v obraze.

Knížka mě překvapila svou jednoduchostí. Obrázky jsou velké, pestré a jasné. Ani samotný příběh není moc složitý. Přesto má ale svou hloubku.

Celkově mi přijde, že kniha má v sobě něco, čím vás dostane, i když to tak z počátku nevypadá. Nevím, jestli je to těmi ilustracemi, vtipnými texty nebo samotným příběhem. Ale jedná se rozhodně o dílo, které stojí za přečtení.

Obsah knihy

Kniha vypráví o dvou ptačích kamarádech – Petrovi a Pavlovi.

Jednoho dne se spolu kamarádi potápí…

… a chytne je přitom bouře.

A Petr se v té bouři ztratil!

Když se probudil, začíná se shánět po svém kamarádovi Pavlovi.

A velryba se mu v tom rozhodla pomoci…

Petr kamaráda popsal jako legračního a že dělá rámus. I když je popis vtipně obecný, velryba řekla, že hned ví, kde Pavla hledat.

A vzala Petra za papoušky.

Poté za tukany…

Ale ani na jednom místě Petra Pavla samozřejmě nenašel.

Za pár dní se ale na obzoru něco objevilo. Kdo to byl? No přeci Pavel!

Formát knihy

Kniha má skvělý formát pro malé děti – je veliká jen 17×19 cm, zároveň i lehká, takže se dobře drží v ruce a děti ji mohou snadno obhlížet. Stránky jsou klasické papírové.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit například v Knihy Dobrovský, kde ji mají za 149 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Nadarmo se neříká, že v jednoduchosti je krása. I když mě na první pohled kniha moc nezajala, své kouzlo prostě má a už chápu, proč je tak oblíbená. Tím, že je příběh krátký, jednoduchý a plný obrázků, tak se hodí i pro mladší děti (přibližně od roku a půl). Využijí ho ale i začínající čtenáři – písmenka jsou totiž velký, takže se jim bude určitě kniha dobře číst.


Vydává: Nakladatelství Portál
Autor: Petr Horáček
Rok vydání: 2013
Rozměr: 172×192 mm
Hmotnost: 230 g
Počet stran: 40
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments