HRANÍ: Ferrari – knížka se samolepkami

Tato knížka je sice dětská, ale u nás udělala mnohem větší radost mně. Řadu let jsem sledovala Formule 1, na jeden závod jsem se byla v Maďarsku i podívat. S dětmi už pak tolik času nebylo, ale i tak je to moje srdcovka. A když mi přišla z Nakladatelství Ella & Max tato samolepková knížka, kde jsou vozy Ferrari, s nadšením jsem ji hned celou prolistovala.

Obsah knihy

V knize najdeme cekem 11 vozů Scuderie Ferrari, a to od historických kousků (z roku 1950), až po modernější. Poslední vůz je z roku 2007, kdy získal titul mistra světa Kimi Räikkönen. Jednalo se o poslední titul pilota, které Ferrari prozatím získalo (v roce 2008 už dosáhli pouze na Pohár konstruktérů a na další výhry od té doby čekají).

Ke každému vozu je uveden krátký popis, co bylo jeho výhodou či zvláštností. A také kdo ho řídil a jestli byla daná sezona něčím výjimečná.

Poté už následuje tabulka s informacemi, kdy byl debut vozu, v jakém roce vyhrálo Pohár konstruktéru či Mistra světa pro pilota a s jakým jezdcem to bylo. Nechybí ani statistické informace jako kolik závodů vůz absolvoval, kolikrát zvítězil v závodě nebo kolik získal pole position.

Každý vůz je zobrazen ze dvou úhlů, a to na stránkách A4, takže se jedná o větší obrázky.

U vozů jsou někeré části zašedlé. Je to proto, že zde děti mohou nalepit samolepky a tím vozy dotvořit.

Samolepek je více než 100 a jsou zřetelně označené, ke kterému vozu patří, aby se lépe hledalo.

Formát knihy

Samolepkový sešit je o trochu větší než formát A4. Strany pro nalepování jsou tvrdší, nálepky jsou pak na měkkých stránkách, aby se lépe odlepovaly.

Cena a dostupnost

Sešit můžete zakoupit v různých e-shopech a knihkupectvích nebo na oficiálním e-shopu Nakladatelství Ella & Max. Cena je běžně 143 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Samolepková knížka se zaměřuje na nejúžasnější vozy Scuderie Ferrari. Najdete v ní tedy různé monoposty F1 známé itálské stáje, které se vepsaly do dějin. Obvykle tím, že jsou spjaté s vítězstvím v poháru pilotů nebo poháru konstruktérů.

Ke každému vozu je uvedeno pár zajímavostí a poté následují velké obrázky, které si mohou děti dotvořit. Tím, že třeba nalepí kolo, přední kříídlo či jinou část monopostu.

Knížka je vhodná pro děti od 4 let, ale určitě zaujme i mnohé rodiče (zejména tatínky, kteří si budou pravděpodobně pamatovat minimálne Michaela Schumachera, který samozřejmě v knížce nesmí chybět, protože se jedná o jednu z ikon Ferrari).


Vydává: Nakladatelství Ella & Max
Autor: Sergio Ardiani
Ilustrace: Sergio Ardiani
Rok vydání: 2019
Rozměr: 240×310 mm
Hmotnost: 240 g
Počet stran: 20
Vazba: sešit

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments