KNIHA: Hádej, jak moc tě mám rád!

Na knihu Hádej, jak moc tě mám rad jsem slyšela dobré doporučení. Nikdy jsem ji ale neviděla na živo, a tak mě při rozbalení balíčku překvapilo, že je menší a jedná se v podstatě o leporelo. Celkově mě ale potěšila, a to jak zpracováním, tak obsahem. Určitě bude mít v naší knihovničce čestné místo.

Obsah knihy

Malý zajíček měl jít už dávno spát. Místo toho se ale držel táty a pošeptal mu do ouška: „hádej, jak moc tě mám rád“.

Následně vymýšlí, jak je jeho láska veliká. Roztahuje ruce a ukazuje tátovi, že ho má takhle moc rád. Jenže otec také roztáhne ruce a ukáže víc.

Zajíček se nenechá zahanbit, a ukazuje tentokráte do výšky. Stejně tak i otec.

A podobně pokračuje příběh i na dalších stránkách. Když už je zajíček unavený, podívá se do dálí a řekne tátovi, že ho má rád tak, jak daleko je to k měsíci. Jak na to táta zareaguje?

Formát knihy

Kniha je malá, dospému hezky sedí do dlaně. Dětem se také dobře drží a zvládnou to i ti nejmenší. Kniha je ve formě lepola s pevnými stránkami, přitom je ale lehké.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Svojtka. Prodává se za 149 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji.

Celkové hodnocení

Kniha za pomocí milých ilustrací dětem ukazuje, jak velká může být láska mezi dítětem a rodičem. Líbí se mi, že je tentokráte jako rodič táta. Přijde mi, že knížek s vyznáním je spoustu, ale většinou se zaměřuji na maminku. A tahle je v tomto jiná.

Ilustrace jsou laděné do světlých pastelových barev, takže jsou příjemné a něžné. Text je krátký, takže máte knihu přečtnou během chvíle. Je vhodná i pro nejmenší čtenáře (cca od 1 roku), navíc jde krásně akorát do dětské ručičky.


Vydává: Nakladatelství Svojtka
Autor: Sam McBratney
Ilustrace: Anita Jeram
Rok vydání: 2018
Rozměr: 150×130 mm
Hmotnost: 170 g
Počet stran: 22
Vazba: leporelo

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments