RECENZE: Koberec – Omalovánky

Kreslit se dá v dnešní době téměř na cokoli – papír, dřevo, kamínky, ale třeba i koberec. A tím nemyslím, když vám dítě nedopatřením pokreslí, co nemá. Na koberec se dá kreslit záměrně. Dokonce opakovaně. Existují totiž kobercové omalovánky, na kterých najdete různé obrázky a ty mohou děti vybarvovat. Jeden takový máme doma, a tak vám ho nyní trochu představím.

Koberec Mr. Little Fox

Když jsem koberec značky Mr. Little Fox objednávala, byla jsem hodně zvědavá na provedení, protože jsem na vlastní oči nic takového ještě neviděla.

Trochu mě překvapilo, když přišel poměrně malý balíček. Počítala jsem, že bude koberec hrubý, což uplně není (je bavlněný, s gramáží 320 g/m2, takže pevnější, ale zároveň se jedná stále o poddajnou látku). Na druhou stranu když se dá prát, tak je pravdou, že nemůže být kdovíjak silný.

Koberec je kulatý a má průměr 130 cm.

Je vyrobený z přírodní bavlny, která by měla být odolná a antialergenní. Po celém obvodu je koberec obšitý černou látkou.

Existuje několik motivů – zvířata, dinosauři, mapa, vánoční stromeček nebo třeba princezny (resp. Princess Sisters), které máme my. Motiv jsem zvolila záměrně, protože u Beky (4 roky) princezny nyní hodně vedou. A byla to dobrá volba – kromě několika princezen je na koberci znázorněn také jednorožec, kočka, kočár nebo různé princeznovské doplňky jako korunka, zrcátko, náhrdelník a jiné. A to je pro holky jako stvořené.

Obrázky jsou poměrně velké. U nás je zatím holky jen vybarvují, ale je zde dostatek prostoru vytvořit i nějaký vzor nebo doplnit různé detaily.

Součástí balení je sada 6 fixů na textil – oranžová, červená, žlutá, zelená, modrá, hnědá. Fixy jsou zdravotně nezávadné a vhodné pro děti. Co je ale nejlepší – jdou snadno vyprat. I z kobercové omalovánky.

Koberec můžete prát v pračce (na 30 °C), dokonce ho lze dát na nižší teplotu do sušičky. Tím, že není tak hrubý, tak se krásně vešel i do naší úzké pračky. My jsme ho prali zatím jednou a všechny barvy se smyly, takže byl v podstatě jako nový.

Trochu jsem se bála, jestli fixy při tvoření nepropijí, přeci jen holky malují některá místa i vícekrát. Někde barvy mírně prosvítají, ale nic neprosáklo na klasický koberec, co máme v pokojíčku, takže obavy v tomto směru mít nemusíte.

Cena a dostupnost

Kobercové omalovánky můžete zakoupit na e-shopu Mujkoberec.cz, a to konkrétně v sekci Kreslící pratelné koberce. Cena za 1 kus je 1199 Kč. Ale pozor, s kódem maminkoutek10 získáte slevu 10 % (platí pouze na kobercové omalovánky na uvedneném eshopu).

Celkové hodnocení

Beky i Naty hodně rády malují, takže jsem doufala, že je kobercové omalovánky zaujmou. A byla to trefa do černého. Kreslí obě dvě (roční Natálka teda spíše jen čmárá), ale vydrží u toho kupodivu poměrně dlouho.

Obrázky princezen jsou velké a nejsou na sobě hustě nalepené (jak je u některých jiných koberců – omalovánek), takže se skvěle hodí i pro mladší děti. Když koberec přišel, byly na něm chvíli sklady, ale časem se narovnal a dokud ho holky neshrnovaly, držel poměrně hezky i tvar.

Koberce jsou české výroby. Líbí se mi, že je jde vyprat a tím pádem se dají používat opakovaně. Navíc když fixy přestanou psát, dají se v jakémkoli papírnictví dokoupit nové, takže by holkám mohla zábava vydržet na dlouho.

Koberec nezabere moc místa, a tak ho plánuji brát také na dovolené, kde mohou naše holky kreslit i s jinými dětmi. Jediné, co je třeba si hlídat, je to, aby děti nekreslily mimo koberec. U čtyřleté Beky už to problém není, ale u Natálky (15 měsíců) musí být člověk obezřetnější (ale v tomto věku je to tak u všeho).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments