Je tady další recept zcela bez mléka. Takže vhodný i pro ty, kteří mají ABKM (alergie na bílkovinu kravského mléka). Dětem doporučuji od 1 roku.
Co budete potřebovat
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- 1/3 hrnku oleje
- 2 lžíce karobu
- 1 kypřící prášek do perníku nebo kypřící prášek do pečiva a perníkové koření
- 1 hrnek vody
- 2 vejce
Postup
- Všechny ingredience smícháme dohromady. Pokud je těsto moc tuhé, přidáme ještě trochu vody.
- Hotové těsto nalijeme na menší plech nebo do pekáčku (já měla rozměr 25×15 cm).
- Pečeme na 180 stupně asi 45-55 minut.
Tipy na závěr
- Pokud máte rádi buchty sladší, můžete perník potřít marmeládou a posypat kokosem nebo polít čokoládou.