KNIHA: Vánoční tramvaj

Jezdí Ježíšek tramvají? Taková otázka napadla Vítka v předvánoční čas, když se koukal z okna. A víte co? Je si jistý, že ano. Zažije totiž jedno velké dobrodružství, kde mu možná právě Ježíšek pomůže, aby vše dobře dopadlo…

Obsah knihy

Malý Víťa často sleduje tramvaje, protože z okna jeho pokojíku je výhled přímo na točnu. Jinak tomu není ani dnes. Venku padá sníh, ale stejně přijíždí trojka, poté i dvacítka a lidé vystupují a nastupují.

Když v tom si všimne řidiče jedné tramvaje, který přichází ke keři a položí před něj svačinu. Vypadá to, jakoby s někým mluvil. Pak zaleze zpátky do své tramvaje a odjíždí. Jenže u keře nikdo není. S kým tam hovořil? Se strašidlem? Víťovi to nedá spát.

Druhý den v podvečer se podívá z okna a vidí stejného řidiče, jak opět pokládá před keř svačinu. Třetí den s Víťa vrací s maminkou z Kampy, kde krmili s babičkou labutě. Zase vidí pana řidiče, jak pokládá svačinu. A přichází k němu i pan policista. Společně čekají a najednou se z keře ukáže tlapka malé pejska. Pan řidič si posteskne, že je to chudák starý pes a že si ho bohužel nemůže vzít domů. Víťa poprosí maminku, jestli by si ho mohli vzít oni, aby nešel do útulku, ale maminka odmítne. Víťa proto napíše dopis Ježíškovi, jestli by mu psa z keře nedal pod stromeček.

Další den se Víťa vydává s maminkou koupit vánoční stromeček, protože tatínek se zdržel na letišti. Jedou tramvají a pořídí krásný stromeček. Jenže na zpáteční cestě při přestupování se Víťa mamince ztratí. Maminka hledá Víťu, Víťa maminku, ale každý jinde. Maminka se proto obrátí i na policisty. Podaří se najít Víťu? A jak to dopadne s pejskem?

Kniha obsahuje také vložený pracovní sešit, kde najdou děti různé hádanky, rébusy, úkoly, hledání v obrázku a podobně.

Formát knihy

Kniha je sympaticky malá, dobře se drží v ruce i menším dětem. Má pevnou vazbu a klasické stránky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit v různých knihkupectvích a na e-shopech nebo přímo v e-shopu Nakladatelství Albatros či Knihy Dobrovský. Cena se pohybuje v rozmezí 187-250 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji!

Celkové hodnocení

Netradiční vánoční příběh, kde nechybí napětí, záhada, zvrat, dobré srdce a především šťastný konec. Knížka se čte dobře, není moc obsáhlá a obsahuje spoustu ilustrací, které dětem zpříjemní čtení.

Kniha je určena primárně začínajícím čtenářům, jedná se přímo o edici první čtení. Je tedy vhodná od 6 let. Pokud ale budete číst s dětmi, můžete vyzkoušet i dříve. Příběh je relativně krátký, takže jsme u nás přečetli s Beky (3,5 let) najednou a bez problémů.


Vydává: Albatros
Autor: Daniela Krolupperová
Ilustrace: Lucie Dvořáková
Rok vydání: 2019
Rozměr: 160×195 mm
Hmotnost: 294 g
Počet stran: 72
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments