HRANÍ: Wipe-clean First Pen Control

Další ze zábavných knih Nakladatelství Usborne, kterou jsme vyzkoušeli, je Wipe-clean First Pen Control. Jedná se v podstatě o mazatelný sešit, kde se děti učí psát (fixem) a cvičí grafomotoriku. Poznávají, jak se dělá rovná čára, trénují obloučky, čtverečky a mnoho dalšího.

Beky ve svých třech letech ani jedno z toho neuměla, tak jsem byla zvědavá, jak se s úkoly popere. Stále totiž kreslí tak, že na papíru načmárá na sebe několik čar a hotovo. Jak si tedy vedla?

Obsah knihy

Na úvodní stránce byl přilepený fix, který je určen na kreslení v celém sešitu. Jedná se o smazatelný fix, takže jakmile děti obrázky doplní, stačí vzít hadřík, setřít čáry a mohou tvořit nanovo. Utírání jde lehce, stránky totiž nejsou z klasického papíru, ale jsou mazací (podobně jako tabule na fixy).

V knize je každá dvojstránka věnována určitému tématu. A děti zde mají tečkovaně značené různé tvary, které mají obkreslit. Například na počátku se děti dostávají na staveniště a mohou dokreslit jeřáb, bagr, žebřík či lešení. Poté s ocitnou u zámku, který mohou dokreslit rovnou celý.

Dále v knize najdeme piráty na moři, zvířátka v dešti nebo pole s balíky slámy a strašákem. Opět je v obrázcích spoustu vytečkovaných čar, které mohou děti obtáhnout.

Nechybí ani stránka s mořem, kde si děti důkladně procvičí různé obloučky. Následně pak mohou pomoci dokreslit hudební nástroje zvířátek na jejich koncertě nebo pomoci při výzdobě na narozeninovou párty.

Kromě obrázků jsou v knize také různé luštění a zábavné aktivity. Například najít cestu z bludiště.

Na závěr čeká na děti trojstránka, kde najdou zvířátka i poslední trénink nejčastějších tvarů z knížky.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit na stránce Little Duckie Bookshop. Cena je 265 Kč, ale pokud použijete kód maminkoutek, získáte slevu 10 %. Motivů je opět více, kromě obrázků také třeba čísla, hodiny, písmena aj.

Celkové hodnocení

Sešit je zaměřen na procvičování grafomotoriky, a to zábavnou formou. Děti dokreslují do již vytvořených obrázků různé čáry, čímž se učí a trénují. Obrázky jsou jednoduché, barevné a zaměřují se na různá témata. Některá Beky zaujaly víc, jiné třeba přeskočí, každopádně kreslit ji baví. Fix jde smýt snadno, takže používáme opakovaně. Věkově je sešit určen pro děti 3-6 let.


Vydává: Nakladatelství Usborne
Ilustrace: Jessica Greenwell
Rok vydání: 2020
Rozměr: 276×216 mm
Počet stran: 24
Vazba: paperback

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments