RECEPTY: Špaldové vafle

Když jsme před půl rokem koupili vaflovač, začala jsem hledat recept, který by nám vyhovoval. Vyzkoušeli jsme několik variant, ale až jsme došli k takové, kterou už děláme pravidelně. Vafle jsou totiž krásně křupavé, rychlé a chutné. Nejčastěji je děláme na sladko, ale pokud dáte méně cukru, dají se klidně i na slano.

Co budete potřebovat

  • 250g špaldové mouky
  • 300 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli

Postup

  1. Všechny ingredience smícháme, až nám vznikne těsto trošku hustší než na palačinky. Pokud by bylo těsto moc husté, můžete ještě přidat mléko.
  2. Těsto nalejeme do vaflovače a pečeme 3-5 minut. Vafle jsou hotové, když jdou snadno z vaflovače vyndat a nejsou na něm přilepené.
  3. Ozdobíme dle chuti a může podávat. Z těsta máme většinou 8 vaflí.

Tipy na závěr

  • My děláme nejčastěji s bilým jogurtem nebo tvarohem, nahoru čerstvé nebo mrazem sušené ovoce. Na to pak nastrouháme čokoládu nebo polejeme javorovým či datlovým sirupem. Ale použít můžete klidně i marmeládu, smetanu, prostě co máte rádi.
  • Pokud chcete slanou variantu, můžete v receptu zcela vynechat (nebo omezit) cukr. Na slanou variantu pak používáme šunku, sýr, zakysanou smetanu, zeleninu… Opět co zrovna doma najdeme.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments