RECENZE: Zdravá sváča – svačinkový box

Před nedávnem jsem na blog dávala recenzi na Zdravou láhev, kterou jsme Beky nově pořídili. Abychom to měli kompletní, přidávám nyní recenzi také na svačinkový box, který mají rovněž na svědomí výrobci Zdravé láhve. Je opět ze zdravotně nezávadného materiálu a ideální pro děti i dospělé.

Popis svačinkového boxu

Svačinkový box Zdravá sváča je vyroben z bezpečného medicínského materiálu (polypropylen). Neobsahuje žádné změkčovadla, ftaláty, BPA ani BPS. Dá se umývat v myčce, vyvařovat, ale také ohřívat v mikrovlnné troubě. Box můžete navíc použít do ledničky nebo mrazničky.

Krabička je velká 18x13cm a vysoká asi 6,5 cm. Obsahuje přepážku, kterou můžete dle libosti posunovat nebo klidně vyjmout.

Krabička je z pevného materiálu, stěny jsou celkem hrubé. Víčko visí na dvou pevných pantech, které umožňují krabičku zcela otevřít, aniž by se nějak překlopila.

Svačinkový box má nahoře průhledku, pod kterou můžete dát libovolný obrázek. Pokud už máte Zdravou láhev, můžete si například stáhnout stejný obrázek jako je na lahvičce, takže budete mít ve výsledku krásný set. Na webu Zdravé sváči najdete také motivy rozvrhu hodin nebo malé násobilky. Případně lze využít i fotku nebo vlastnoručně nakreslený obrázek.

Výhodou svačinkového boxu je, že se dají samostatně dokoupit všechny díly – víko, krabička, průhledka i dělící přepážka. Všechny komponenty se prodávají v různých barvách, takže si můžete sestavit i pestrobarevné krabičky.

Cena a dostupnost

Box Zdravá sváča zakoupíte na oficiální e-shopu nebo v partnerský prodejnách. Prodává se v 5 barevných variantách – modrá, zelená, žlutá (resp. oranžová), nerez (resp. šedá) a fialová (resp. růžová – viz fotografie). Box můžete zakoupit také v kombinované variantě (víko a krabice jsou každá v jiné barvě) nebo se slevovým kuponem na Velkou svačinkovou bichli, která vám dá spoustu inspirace na svačinky pro celou rodinu.

Celkové hodnocení

Svačinkový box je lehký, pevný a zpracování je už na první pohled kvalitní. Svačinka se do krabičky chystá hezky, hlavně díky přepážce, která se může snadno přizpůsobit obsahu. Box se dá umýt v myčce. Jen pozor, pokud budete mít obrázek pod průhledkou. Po hodinovém cyklu se nám tam tam dostala voda, takže příště budu raději obrázek vytahovat.

Líbí se mi, že se dají jednotlivé díly kombinovat a dokupovat. Pokud tedy máte doma třeba krabičky dvě, můžete pokaždé vytvořit jinou. Nebo pokud dítě ve škole ztratí dělící přepážku, stačí koupit novou a můžete dále krabičku naplno používat.

Otevírání a zavírání jde snadno, takže to zvládla i Beky (3 roky). Celkově je box vhodný jak pro děti, tak i pro dospělé (ozkoušeno na manželovi, kterému se do boxu vlezla v pohodě svačinka do práce). Na výběr jsou různé barvy, takže si může každý vybrat to, co se mu líbí.

My nejčastěji dáváme do boxu svačinkový základ (obložený rohlík, chleba, tousty buchta, vánočka aj.) a k tomu ovoce, oříšky či zeleninu navíc. Box po zavření drží obsah oddělený, takže nevadí, pokud děti krabičku jen tak hodí do batůžku.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments