RECENZE: Nosítko Neko Half Buckle Baby

Nosítko Neko Half Buckley Baby je pozoruhodné tím, že se je určeno i pro miminka a navíc má dlouhou výdrž. Konkrétně je vhodné pro děti od narození (vel. 56, cca 3,5 kg) až do 2 let. Jedná se o celošátkové hybridní nosítko, takže má klasický bederní pás a k tomu vázací popruhy.

Představení nosítka

Nosítko má polstrovaný, tvarovaný a celkem tvrdý bederní pás. Zapíná se na sponu. Ta nemá pojistku, jak je zvykem u jiných nosítek, ale jistí se gumičkou.

Šířka sedu se upravuje pomocí několika patentků.

Ramenní popruhy jsou vázací, takže je nosítko hodně podobné šátku. Díky přednímu dílu se ale snadněji váže a je tak vhodné i pro ty, kdo si třeba netroufají přímo na šátek.

Ramenní popruhy můžete vést pod zadečkem nebo je přes zadek roztáhnout, díky čemuž se vám pak budou pohodlněji nosit i těžší děti.

Zádovka opěrka se na boku stahuje pomocí šňůrek. Okolo hlavičky jsou pak ještě pojezdy, kterými můžete nosítko utáhnout i nahoře.

Nosítko má oddělávací kapuci, která se dala na hoře stáhnout pojezdem. Ten se pak zajišťuje pomocí šňůrek na ramenní popruhy, kde už je předem nachystáno několik oček na provléknutí.

Celkové hodnocení

Polovázací nosítko Neko Half Buckle Baby je nosítko vhodné po velkou část nosícího období. Netroufám si teda soudit, jak bude pohodlné pro dvouletého, ale dle výrobce by sedět mělo. My vyzkoušeli s Naty (3 měsíce, vel. 62, 5 kg) a nosilo se nám skvěle. Nosítko v sobě kombinuje prvky nosítka a šátku. Je tedy skvělou volbou i pro ty, kdo by rádi šátkovali, ale nemají na to odvahu či prostor.

Ramenní popruhy jsou široké, takže se váha dítěte krásně rozložila. Popruhy držely dobře, nic nepodjíždělo. Pokud jste zastánci křížení, tak vás možná potěší i fakt, že u tohohle Neka jdou ramenní popruhy snadno křížit.

Líbilo se mi stažení bederáku na patentky, protože bylo jednoduché a drželo, jak mělo. Fajn byla i možnost odepnutí kapucky, která byla jinak celkem velká. Na druhou stranu jsem nebyla zrovna nadšená ze stahování zádové opěrky pomocí šňůrek. Už u nosítka Neko Tai Baby Size jsem měl problém, že se šňůrky špatně rozvazovaly, a to i když bylo nosítko položeno na posteli. S dítětem už se to skoro vůbec nedalo. Lepší mohlo být i přichycení kapucky namísto provlékání gumičky malými otvory na ramenních popruhách. Nosítko je tedy pohodlné, ale ještě má mezery…

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments