RECENZE: Nosítko Andala newborn

Další novorozenecké nosítko, ke kterému jsme se dostali a mohli jsme ho pořádně otestovat, je šátková Andala Newborn, vhodná údajně od narození cca od 1 roku. My jsme vyzkoušeli s Naty ve 3 měsících (cca 60 cm, 5,5 kg).

Představení nosítka

Andala newborn je hybridní nosítko. Má částečně polstrovaný bederní pás a vázací ramenní popruhy. Nosítko má tak podobné vlastnosti jako šátek, ale vázaní je mnohem jednodušší.

Bederní pás je jiný, než bývá zvykem u klasických nosítek. Najdeme zde přední díl, který jde stáhnout, a polstrování je až pak vedle nosítka. Díky tomu se může nosítko lépe přizpůsobit miminkům. Na druhou stranu je pak méně pohodlnější nošení větších (resp. starších) dětí.

Šírka sedu na předním díle se stahuje pomocí šňůrek na zavazování. Nosítko se pak okolo pasu zapíná na plastovou sponku, což je podobné jako u jiných nosítek. Na sponě nechybí ani pojistka, aby se nosítko samo nerozeplo.

Obdobně se stahuje i zádová opěrka – opět pomocí šňůrky. Zde je ale na udržení plastový pojezd.

U nosítka nechybí kapuce. Jedná se o pevně všitý pruh látky, který se dá na boku stáhnout. Konec pak lze přivázat na ramenní popruhy do různé výšky.

Celkové hodnocení

Nosítko je na pohled pěkné, na omak příjemné. Trochu jsem se bála šňůrek, jestli se nebudou povolovat, ale držely jak měly. Ramenní popruhy byly pohodlné, nosítko nikde netlačilo.

Při vázání popruhů jsem potřebovala dva uzly, na jednom se nosítko povolovalo. Také upevnění kapuce by mohlo být lepší – osobně mám raději rychle zacvaknutí nebo pověšení, než vázání. Jinak ale bylo nosítko příjemné, váha se hezky rozložila. A i když je Naty drobná, sedělo krásně.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments