ČTENÍ: Letem světem s Vášou

Chcete poznat s dětmi svět? Zjistit, jak lidé žijí na různých místech, objevit krásné památky a dozvědět se něco zajímavého? Nemáte ale možnost vycestovat? Pak právě pro vás je určena knížka Letem světem s Vášou, na kterou vám nyní ve spolupráci s Nakladatelstvím Grada představím.

Obsah knihy

V knize čtenáři cestují s letadélkem Vášou po různých kontinentech a navštěvují známá místa. Dozví různé faktické i netradiční informace a nechybí ani různé hádanky a písničky.

Jako první s letadélkem Vášou děti poznávají Českou republiku. Zjistí například, jaké je hlavní město a měna v našem státě, co je typické české jídlo, jak se střídají roční období, jaké jsou zde zvyky a tradice, jaká nejčastější zvířata žijí v této oblasti, uvidí vlajku a mnoho dalšího.

Poté začíná celý příběh, ve kterém se dva kluci Péťa a Pavlík vydávají na cestu s maminkou, tatínkem a letadélkem Vášou. Příběh má většinou 1-2 stránky a na konci je vždy pár otázek, na kterých si mohou děti zkontrolovat, jestli dobře poslouchaly či četly.

A pak už se dostáváme do první cizí země – do Francie. Zde samozřejmě nemohou chybět ikony jako Eifelova věž, řeka Seina, katedrála Notre-Dame…

Děti poznají také francouzskou vlajku. A mohou si zazpívat i písničku přímo o Francii. Na závěr je pak ukázáno na mapě, kde Francie leží. A obdobně jsou zpracována i další místa.

Kluci s rodiči zamíří třeba do Grónska.

Poznávají krásy Mexika, navštíví Brazílii, zažijí malé dobrodružství v Africe, podívají se i na Antarktidu a do Austrálie nebo Číny. Na závěr pak zakončí cestu v Rusku.

Poté už se vrací domů a celá jejich trasa je opět zaznamenána na mapě. A že toho navštívili a zažili…

Formát knihy

Kniha je lehká, má pevnou vazbu a je přibližně velká jako formát A5.

Cena a dostupnost

Knihu můžete zakoupit přímo na e-shopu Nakladatelství Grada. Cena je 239Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Knížka Letem světem s Vášou má za cíl zábavnou formou ukázat, že svět je různý. Každá země má svá specifika, lidé a jejich zvyky jsou také odlišné, ale přesto máme všichni mnoho společného a v každém světadíle se dá najít i spoustu hezkého. S knížkou samozřejmě neprocestujete celý svět. Navštívíte ale všechny světadíly a děti tak mohou získat alespoň základní přehled, v čem se liší třeba Afrika od Grónska nebo Asie.

Kniha obsahuje příběh, ale také spoustu reálných informací k uvedeným zemím. Doporučuji ji tedy spíše pro školáky, případně předškoláky.


Vydává: Nakladatelství Grada / Bambook
Autor: Marcela Kotová
Ilustrace: Zuzana Dreadka Krutá
Rok vydání: 2020
Rozměr: 165×215 mm
Počet stran: 104
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments