HRANÍ: Chytání rybiček (Pepco)

Kdo mě sleduje na Facebooku, tak už nejspíš zaregistroval náš názor na rybičky z Pepca. Protože ale ne všichni jste našimi fanoušky, tak raději pro pořádek přidávám i na blog.

Chytání rybiček není žádná novinka. Už jako malá si pamatuji, jak jsme je hráli. Měli jsme malé, které se musely nakroutit a pak se točily. K tomu byly 4 pruty, kde na šňůrce visel na konci magnet. Rybičky měly druhý magnet v puse a pokud se člověk s prutem přiblížil k otevřené puse, snadno je mohl chytit.

Tyto rybičky Beky (3 roky) objevila ještě v mé „pozůstalosti“ z dětství. A celkem jsme je i sem tam hráli. Když se nám ale zlomily všechny pruty a pár rybiček ztratilo, chtěla jsem koupit nové. A tehdy jsem narazila na ty z Pepca. Líbilo se mi, že jsou velké, takže ani pár týdenní Naty je nemůže spolknout. Jenže to je snad jediné, co je na rybičkách z Pepca dobré…

Obsah balení

  • 24 rybiček
  • 5 plastových prutů
  • 1 rybník

Princip hry

Princip chytání rybiček je v této variantě trochu jiný, než jsme zvyklí u klasiky. Nenajdete zde totiž žádný magnet. Každý prut je celoplastový a na konci má malý háček. Ten musíte zastrčit rybě do pusy a jakmile ho skousne, rychle tahat. Způsob pak opakujete, dokud nejsou vytaženy všechny ryby.

Rybičky fungují na baterky. Když je vložíte do přístroje a zapnete, budou se točit, dokud je nevypnete (na rozdíl od klasiky, kde se pohybují tak dlouho, jak jste je natočili). Přitom vám hraje hudba, ale upřímně, ta je fakt děsná. Je asi desetivteřinová a pořád dokola. A nedá se vypnout, pokud nechcete vypnout i celé rybičky.

Cílem hry je posbírat všechny rybičky. Kdo má nejvíce, vyhrál.

Celkové hodnocení

Rybičky v krabici vypadaly hezky. Ale doma nás čekalo velké zklamání. Prut je složen ze dvou plastových tyčinek a nepracuje se s ním moc dobře. Chytit rybičky pro nás bylo mnohem obtížnější než u klasického menšího vydání.

Ani fungování na baterie nás moc nepotěšilo. Jednak zde odpadá to, že se musíte rychle snažit něco chytit, než se ryby přestanou točit. Navíc ta hudba, to je snad za trest.

Abych ale jen nekřivdila, že fajn, že jsou rybičky větší, takže se nemusíte bát, že by je dítě pozřelo. Také je fajn, že je v balení 5 prutů, tedy jeden navíc, než je počet hráčů. Protože zrovna pruty se u nás lámou často. Celkově nás ale rybičky nezaujaly. Beky je sice párkrát vytáhla. Ale chytání ji stejně moc nešlo.

Video z akce najdete zde.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments