HRANÍ: DIY skákací hra pro děti i dospělé

V posledních dnech obletěla internet jednoduchá hra, kterou si můžete vytvořit doma za pár minut a zabaví děti i dospělé. Samozřejmě jsme ji museli hned vyzkoušet. A na to, jak je obyčejná, tak opravdu pobaví. Navíc se člověk i trošku protáhne, takže doporučuji určitě vyzkoušet.

Variant na tuto hru můžete vymyslet spoustu podle toho, s kým budete hrát (malé děti, dospělí apod.). Níže přidávám pár tipů, které se mi osobně nejvíce líbily.

Varianta vhodná pro menší děti

Na výrobu jsme použili staré krabice. Rozstříhali jsme ji na jednotlivé kartonové desky a na každou nakreslili ruce a nohy tak, jak nás napadlo. Abychom si udělali tvoření zábavnější, obkreslovali jsme vlastní nohy a ruce a Beky je pak vybarvovala.

Varianta je lehčí, aby ji zvládly i děti (klidně od 2 let). Kartony rozmístíme na zem a Beky skáče a vždy se na chvilku sehne, aby dala správně i ruce. Najednou by to ještě ve svém věku nedala, proto jsme si to trochu ulehčili a dělá to postupně. Poté skočí na další políčko, opět se dotkne rukami, nahoru a skáče dál.

Varianta bez rukou

Pokud máte doma ještě menší děti nebo nechcete zapojovat ruce, můžete využít jen nohy. Stačí je nakreslit či vytisknout a pak už jen skáčete dle obrázků. Opět můžete děti zapojit i do výroby, ať vám pomohou s kreslením, malováním či lepením.

Klasická varianta

Můžete také vytisknout ruce a nohy na počítači a položit je na podlahu (doporučuji přilepit lepící páskou, aby neklouzaly). V tomto případě je lepší použít jen 3 obrázky vedle sebe, abyste byli schopni nohy a ruce umístit. Kolik řádků uděláte je na vás. Tento způsob je už trošku složitější, ale zato se skvělé pobaví i dospělí. Obzvláště když budete měřit čas…

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments