ČASOPISY: Dráček

Vyzkoušeli jsme další časopis pro děti. Tentokráte jsme se ve spolupráci s Extra Publishing zaměřili na měsíčník Dráček, který je dle oficiálního popisu pro děti ve věku 3-7 let. Jaký je? Co v něm najdete? Je uvedený věk adekvátní? A kde ho zakoupit? Čtěte dál a uvidíte!

Obsah časopisu

V časopise Dráček najdete spoustu omalovánek, vystřihovánek, hádanek nebo inspirace na tvoření. Nechybí ani příběhy, básničky nebo písničky. Ale pojďme si to ukázat na konkrétních příkladech, protože ty určitě vypoví více než obecný popis.

Hádanky, rébusy, logické úkoly
V časopise najdete opravdu hodně doplňovaček, hádanek a logických úloh. Některé zvládnou s přehledem i menší děti, některé jsou ale dle naší zkušenosti spíše pro děti starší než 3 roky.

Stíny
Zajímavé jsou různé hry se stíny, které se objevují v Dráčkovi celkem pravidelně. I když jsem myslela, že to pro Beky bude složité, hravě tuto aktivity zvládá a moc se jí líbí. Děti mají za úkol totiž najít, co jaký stín představuje a spárovat bílé části s konkrétními obrázky. Většinou je to spojeno s nějakým konkrétním tématem, které se v časopise objevuje.

Poznávání a rozvojové aktivity
Co mě potěšilo je to, že v časopise najdete také různé naučné aktivity, při kterých se děti osvojují nějakou novou dovednost (např. počítání, poznávání písmen, zavazování tkaniček aj.). Také jsou zde stránky, kde se zábavnou formou učí informace o přírodě, zvířátkách a mnoha dalších oblastech.

Tvoření
Nejvíce prostoru je ale věnováno tvoření všeho druhu. Najdete zde hned několik vystřihovánek a také nápady, co si můžete doma ještě i sami vytvořit. Na některé aktivity vám bude stačit jen to, co najdete v časopise. Na jiné zase budete muset ještě něco dodat (například šňůrku, patentky aj.). Většinou se ale jedná o věci, co máte běžně doma.

Vystřihovánky zvířátek
V každém čísle najdete jedno zvířátko, od kterého si můžete vystřihnout jednotlivé díly a ty pak spojit, z čehož vám vzniknou krásně a zajímavé postavičky.

Komix o Veverce Rozince
V Dráčkovi dále najdete malovaný komix o Veverce Rozince. V každém čísle zažívá Rozinka se svými kamarády nové dobrodružství, takže se máte na co těšit.

Básničky a příběhy
Časopis obsahuje různé básničky, většinou ve stylu malovaného čtení (tzn. některá slova jsou nahrazena obrázkem, aby je mohly doplnit samy děti). Součástí jsou také pohádkové příběhy, které jsou doplněny o různé zábavné úkoly.

Omalovánky
A nechybí ani různé omalovánky. Někdy je uveden jen obrázek, který si děti mohou dle libosti vybarvit, jindy je malování spojeno se zábavnými úkoly – například vybarvit jen části, kde je tečka a tím vyvstane obrázek. Nebo malování podle čísel aj.

Prosvětlovačka
Prosvětlovací obrázky se v poslední době hodně rozmohly a jeden najdete i v Dráčkovi. O co se vlastně jedná? Pokud na obrázek posvítíte ze zadní strany, ukážou se vám různé nové obrázky. Například pokud posvítíte zezadu na hrad, který vidíte na fotce, uvidíte, jak je ve věži někdo schovaný, v jeskyní čeká drak, pod trávou je poklad aj. Musím říct, že v Dráčkovi jsou tyto obrázky fakt parádní, snad jedny z nejlepších, co jsem zatím viděla.

Písničky
V některých číslech najdete i různé známé či neznámé písničky, které si můžete s dětmi zazpívat.

Cena a dostupnost

Jedno číslo stojí 39,90 Kč a zakoupit ho můžete třeba v Penny marketu nebo různých trafikách. Existuje samozřejmě i předplatné na rok či dva (roční se pohybuje okolo 399 Kč).

Celkové hodnocení

Časopis Dráček se zaměřuje zejména na tvoření a vyrábění. Obsahuje spoustu vystřihovánek, tipů na domácí tvoření a nechybí ani omalovánky. Pokud tyto aktivity vaše děti baví, tak budou určitě spokojení. Časopis je krásně barevný, má dokonce i hodně stránek a je díky tvrdým listům odolný, což je fajn.

Časopis je doporučován od 3 let, z čímž se dá celkem souhlasit. Jsou zde sice aktivity, které jsou třeba pro tříleťáky ještě náročné, ale nic nebrání tomu, abyste je schovali na později. My to tak děláme a věřím, že za pár týdnů jako když najdeme.


Recenze jednotlivých čísel

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments