HRANÍ: Padající opičky

Společenská hra Padající opičky se stala u Beky (2r7m) jednou z nejoblíbenějších her a nejraději by ji hrála pořád. Je krátká, rychlá, akční a nemusí se u ní ani tolik přemýšlet.

Ve hře jde hlavně o zručnost a opatrnost. Děti se tedy musí soustředit a trošku si potrénují i motoriku. Navíc je hra snadno pochopitelná, takže ji můžete hrát i s jinými dětmi nebo třeba babičkou či dědou.

Obsah balení

  • 1 strom
  • 30 opiček
  • 30 tyčinek ve 3 barvách
  • 1 hrací kostka

Opičky mají na ocase malé háčky, aby se snadno na stromě zachytily.

Pravidla hry

  1. Obě oranžové části stromu cvakneme k sobě a nahoru přiděláme zelené listy symbolizující palmu.
  2. Do otvorů náhodně nastrkáme tyčinky. Poté spustíme shora opičky do palmy. Jestliže nám některá propadne až dolů, hodíme ji shora ještě jednou.
  3. Hráči se postupně střídají. Kdo je na řadě, hodí kostkou a poté vytáhne ze stromu tyčinku odpovídající barvě. Vždy se nejdříve vytahují tyčinky z nejvyšší úrovně a postupuje se směrem dolů.
  4. Všechny opičky, které v průběhu vašeho vytahování spadnou, si musíte nechat.
  5. Pokud vám na kostce padne barva, jejíž tyčinky už nejsou na stromě, máte štěstí a kolo vynecháváte.
  6. Pokračuje se ve směru hodinových ručiček, dokud všechny opičky nespadnou ze stromu.
  7. Vyhrává hráč, který má na konci nejméně opiček.

Cena a dostupnost

Originál hry od Mattela můžete zakoupit v různých hračkárnách, herních speciálkách nebo e-shopech. Cena se pohybuje od 480 Kč. My jsme Padající opičky ale pořídili i v Tescu, dokonce v lednu v rámci povánočních výprodejů, kdy byla hra zlevněna o 50 % a vyšla náš okolo 300 Kč.

Některé obchody také nabízí podobnou hru (jen od jiného výrobce) a její cena je do 200 Kč. Hry jsou si prý hodně podobné, takže pokud budete mít možnost, klidně můžete sáhnout po té levnější variantě (měla by mít trošku jinou krabici než ta naše, ale to není podstatné).

Celkové hodnocení

Společenská hra Padající opičky je oficiálně doporučována od 5 let, ale rozhodně doporučuji vyzkoušet i dříve. Beky třeba zkusila, když ji byly 2r7m a hned princip pochopila. A od té doby je schopná ji hrát i několikrát za sebou.

Hra není nijak náročná na pochopení ani na hraní. Snad nejhorší na ní je nastrkat tyčinky do otvorů. To mě nebaví, ale Beky to ještě moc nejde, tak mi nic jiného nezbývá. Jinak je hra odehrána během pár minut a je vhodná pro celou rodinu.


Podrobnosti

— Cena: 479-800 Kč
— Počet hráčů: 2-4
— Věk hráčů: od 4 let
— Doba hraní: 15 minut
— Výrobce: Mattel

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments