ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Kam s dětmi v Kroměříži

Kroměříž já nádherné historické město ležící ve Zlínském kraji. Strávili jsme se zde několik dní, při kterých jsme navštívili zajímavá místa, krásné památky a netradiční atrakce.

Vzhledem k tomu, že s námi cestovala i dcera (20 měsíců), tak jsme se zaměřili hlavně na místa vhodná pro rodiny s dětmi. A přesně ty vám nyní představím. Třeba se někomu budou informace hodit, až se budete nacházet poblíž nebo budete uvažovat, kam na dovolenou…

Květná zahrada

Květná zahrada patří mezi nejvýznamnější zahradní památky nejen u nás, ale i ve světe. Najdete zde geometricky sestříhanou zeleň, květinové ornamenty, rotundu, vodní prvky, skleníky a mnoho druhů rostlin. Můžete vylézt také na vyhlídku, ze které je nádherný pohled na celou zahradu.

My jsme zde byli v období, kdy se jaro probouzelo a většina keřů a kytek se teprve chystala kvést, takže jsme si tolik neužili těch krásných barev. I tak to byla ale zajímavá podívaná. Vstup do zahrady je zpoplatněn a můžete si vybrat hned z několika variant prohlídky. My měli jen klasický vstup bez průvodce, ale s dcerou nám to bohatě stačilo. V areálu zahrady je k dispozici WC i kavárna, která je hezky schovaná uprostřed zeleně.

Podzámecká zahrada

Další zajímavou přírodní památkou je podzámecká zahrada. Jak už je z názvu patrné, zahrada se nachází pod kroměřížským zámkem. Ten je veřejnosti přístupný a za poplatek se můžete podívat i dovnitř. U nás by ale dcera prohlídku nevydržela, tak jsme se podívali jen do zahrady. I tam je ovšem k vidění spousta zajímavostí.

V podzámecké zahradě naleznete samozřejmě spoustu okrasných květin, stromů a keřů. Nechybí ani různé kašny, rybník nebo stylová kavárna.

Pro děti bude ale asi největším lákadlem mini ZOO. K vidění jsou například opice nebo různé druhy ptáků, kteří žijí ve voliérách. K těm se bohužel úplně nedostanete, což je škoda, neboť ze vzdálenosti několika metrů už nejdou tak dobře vidět. Kromě nich jsou ale v zahradě naštěstí i slepice, kachny, pávi nebo veverky, kteří se pohybují volně po parku, a ty už můžete vidět úplně z blízka a kdekoli. V ohradě navíc najdete další zvířata jako daněk, osel, koza, králík nebo husa.

Dětský svět

Unikátní zábavní park, kde si na své přijdou děti i dospělí. Dětský svět nabízí venkovní areál, kde je velké hřiště pro děti, různé prolézačky, klouzačky, houpačky, sportovní dráha, horolezecká stěna a mnoho dalšího. Najdete zde také tenisové kurty, beachvolejbalové a streetballové hřiště, skate park nebo zahrádku, kde se dá posedět.

Uvnitř pak narazíte na velký nafukovací hrad a klouzačku, nafukovací polštář nebo pětipodlažní herní box s klouzačkami a průlezkami. Nechybí koutek pro nejmenší děti, dřevěné kuchyňky a obchody, odrážedla, fotbálek, air hokej nebo tělocvična. K dispozici je také bufet, kde si můžete dát něco dobrého k pití i k jídlu. Podrobnou recenzi naleznete zde.

Zrcadlové bludiště

Přímo na Velkém náměstí se nachází budova, kde najdete zrcadlové bludiště s 90 zrcadly, křišťálové bludiště se 180 zrcadly a čirými skly, několik křivých zrcadel, které vám různé změní postavu, a speciální dětské bludiště, které má 40 zrcadel a je navíc i menší, abyste na děti viděli. Podrobnou recenzi naleznete zde.

Kromě výše uvedeného najdete v Kroměříži samozřejmě historické centrum nebo různá dětská hřiště mezi domy. Nedaleko Kroměříže navíc leží mnoho dalších výletních míst vhodných pro děti, takže je rozhodně co podniknout. Ale o tom už v dalším článku.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments