ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Dětský svět (Kroměříž)

Dětský svět jsme navštívili na doporučení naší paní domácí, když jsme byli v Kroměříži na dovolené. Předtím jsme o tomto místě neslyšeli, ale protože ho tak chválila, rozhodli jsme se vyzkoušet.

Původně jsme se chtěli jen podívat a nakonec jsme v Dětském světe strávili celé odpoledne a věřím, že bychom se určitě zabavili i déle. Dětský svět je unikátní zábavný park, který je vhodný pro celou rodinu, a to za každého počasí. Zabaví se zde nejmenší děti, školáci i rodiče.

Vstup je jednorázový a můžete využívat atrakce, jaké chcete. Na mnohé mohou dokonce i dospělí. Díky tomu, že zde najdete vnitřní i venkovní část, je areál vhodný po celý rok.

Venkovní areál

Protože bylo krásně, zamířili jsme při naší návštěvě nejprve ven. Zde na nás čekalo mnoho herních prvků uzpůsobených dětem- lezecká stěna, houpačky, prolézačky, trampolíny, překážky, pískoviště, balanční pomůcky a jiné.

Kolem dětské hřiště bylo několik lehátek, na kterých polehávali většinou dospělí, kteří odtamtud sledovali své děti nebo si užívali sluníčka. Ale samozřejmě je mohly využívat i děti.

Venku bylo také možné posedět s dobrým nápojem nebo jídlem z místního bufetu.

Pro starší děti a dospělé pak bylo připraveno multifunkční hřiště, tenisové kurty, beachvolejbalové a streetballové hřiště, skate park aj.

Vnitřní areál

Po čase jsme se přesunuli dovnitř, kde bylo zajímavých prvků snad ještě více. Dominantou byl skákací hrad, nafukovací klouzačka a obrovský nafukovací polštář. Na klouzačce ani skákacím hradu nebylo moc lidí, takže jsme mohli blbnout i společně s dcerou, což bylo skvělé. Sama by asi nešla, obzvláště kdyby tam skákalo hodně dětí.

Vedle nafukovacího hradu byl velký pětipodlažní herní labyrint s klouzačkami a prolézačkami.

V dětském ráji myslí i na nejmenší děti, pro které byl speciální uzavíratelný koutek plný měkkých, zvukových i dřevěných hraček.

Hned naproti pak byla zóna pro děti od 2 do 6 let, kde se nacházely klouzačky, balónky a také vzduchová fontána, která po zapnutí udržovala balónky ve vzduchu a po čase je vystřelila do vrchu, což dcerku hodně bavilo.

V Dětském světe bylo hodně dřevěných hraček, mezi nimi i naučná tabule nebo ponky.

Velkou radost dceři pak udělaly dřevěné kuchyňky a obchůdky, které byly plně vybaveny různým nádobím, ovocem a zeleninou.

V mezipatře (na fotce úplně vzadu) byl kromě posezení také fotbálek a air hokej, který určitě zaujme nejen děti, ale i dospělé.

V první patře jsme pak objevili i tělocvičnu, kde si hrálo několik kluků.

Bufet

V Dětském světe nechybí bufet, ve kterém najdete spoustu zajímavých dobrot. Kromě klasických nápojů jako káva, čaj, čokoláda nebo sodovka si můžete zakoupit také dětské nápoje, smoothie nebo speciální ovocné limonády. Z jídla jsou pak v nabídce různé koláče, buchty, polévky, ale také klasická hlavní jídla. Pro děti je pak mnoho různých křupek a dalších pochutin.

My jsme neodolali a vyzkoušeli mrkvovou buchtu a malý mazanec, který byl prodávám speciálně kvůli Velikonocům. K tomu jsme měli domácí limonádu a kafe. A naprostá lahoda! Navíc i cenově přijatelné (například buchta stále okolo 15 Kč a byla opravdu velká).

Zázemí

V areálu najdete kousek od vstupu uzamykatelné šatny, kde si můžete schovat své věci, abyste je nemuseli nosit pořád sebou. Také si zde můžete odložit boty (ve vnitřním areálu je zakázáno chodit ve venkovní obuvi). V celém areálu je pak dispozici několik wc, a to včetně přebalovacích pultů nebo dětských redukcí na WC.

Kde najdete Dětský svět?

Areál se nachází v Kroměříži a leží kousek od výstaviště Floria, hned za obchodním centrem Rybalka. Přímo před areálem je velké parkoviště, kde můžete zanechat svůj automobil. Nedaleko je také zastávka MHD (Kroměříž, Vážany, hotel Hvězda).

Ceník

Děti do dvou let mají návštěvu zdarma. Starší děti pak zaplatí 129-179 Kč, dospělí 49-69 Kč za jednorázový vstup. Konkrétní výše vstupného záleží na tom, jestli jdete ve všední dny nebo o víkendu či svátku, kdy je vstup dražší. Pokud jdete jako rodina, můžete využít zvýhodněných cen.

Celkové hodnocení

Nemám moc ráda komerční a uzavřené herní areály, obzvláště když je venku hezky. Raději jdeme na hřiště nebo podpoříme malé a útulné kavárničky nebo herny. Ale když nám byl Dětský svět tak doporučován, museli jsme ho vyzkoušet.

Dětský svět skutečně nabízí mnoho vyžití, a to jak pro děti, tak i pro dospělé. Líbí se mi, že si tam na své přijde opravdu každý. Rodiče mohou zasportovat, děti se mezitím pobaví, pokud máte malé děti, můžete u nich posedět s dobrou kávou apod. Jídlo i pití je možné konzumovat i přímo u herních prvků. Ve vnitřních prostorech bylo hodně stolečků a laviček k tomu určených, a tak jsme mohli sledovat dění a přitom si užít i chvilku pro sebe, což se mi moc líbilo.

Navíc jsem zde neměla pocit, že je vše „o penězích“, jak to mívám u jiných velkých areálu pro děti. Žádné hodinové omezení, žádné přemrštěné ceny v bufetu, žádné doplatky na atrakcích (alespoň co jsme my vyzkoušeli).

Příjemně mě překvapilo také to, že hračky byly funkční a ve skvělém stavu, což při takovém množství není určitě lehké uhlídat. K zapůjčení byly také různá odrážedla, motorky, chodítka a další pojízdné hračky, které si děti mohly volně půjčovat a klidně s nimi jeli třeba do bufetu se najíst a pak zpátky.

V celém areálu se bavilo i hodně teenagerů a dospívajících. Skákali na nafukovacím polštáři, sportovali, jezdili na skateboardu a mnoho dalšího. Žádné vysedávání u mobilů, ale opravdu se bavili, což se dneska už jen tak nevidí.

V Dětském světe pořádají také rodinné oslavy, jednu jsme dokonce i viděli. Probíhá totiž tak, že vám uzavřou část posezení a tam vám nosí jídlo a nápoje speciálně pro vás. Děti si mezitím mohou volně pobíhat všude kolem. Trošku by mi vadilo, že při takové oslavě není úplné soukromí, protože lidé chodí pořád okolo vás. Ale na druhou stranu si děti takovou oslavu určitě užijí, protože mohou vyzkoušet spoustu různých her a zábavných atrakcí.

V Dětském světe se nám opravdu líbilo a návštěvu jsme si všichni tři pořádně užili. Jediné, co mě mrzí, je že máme Dětský svět tak daleko. Atrakce jsou zde hodně různorodé a věřím, že by se zde děti zabavily i opakovaně. Navíc se tu pořádají také různé příměstské tábory a speciální akce (například při naší návštěvě ve Velikonočním období si děti mohly uplést vlastní pomlázku).

Kompletní článek s tipy, co dělat v Kroměříži s dětmi, naleznete zde.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments